Fædrelandsvennen

Rune Andersen gift

- ERLEND IVERSEN SKARSHOLT

Komikeren Rune Andersen trodde aldri han kom til å gifte seg igjen. Lørdag gikk han ned gulvet i Oddernes kirke sammen med Hanne Merete Holberg.

–Det er veldig uvirkelig, og virkelig på en gang. Eventyrakt­ig på en måte. Jeg har all verdens av rare følelser, sa Rune Andersen til Faedreland­svennen bare timer før vielsen i Oddernes kirke.

Han innrømmet at han var fryktelig nervøs før bryllupet.

– Nå sitter jeg med talen. Det er en rar nervøsitet, jeg vet hva som skal skje, og vet hva jeg skal si, det er voldsomme følelser i sving, sier Andersen.

Andersen har vaert gift før, og etter skilsmisse­n hadde han ikke tro på at han kom til å gifte seg på ny.

– Mange år har gått. Endelig så kom det ei Kristiansa­ndjente. Det var det som skulle til, ei med skarre-r og perlehvitt smil, sier Andersen tydelig rørt.

Hanne Merete Holberg og Andersen traff hverandre i fjor, og da var det ingenting å lure på. Hun sa til Faedreland­svennen lørdag at hun følte skrekkblan­det fryd før bryllupet.

– Det er mest glede, men det er spenning også. I forhold til alle menneskene og følelsene. Det kommer til å bli overvelden­de, sier Holberg.

Vielsen foregikk i Oddernes Kirke på Lund, og selskapet sto på Boen Gård i Tveit.

– At det akkurat er Oddernes kirke er ikke tilfeldig. Det er en sterk symbolikk. Jeg hører til der, og er født og oppvokst i Kjempeveie­n. Det var med stor sorg jeg ikke fikk stå til konfirmasj­on der. Det har alltid vaert min kirke, forklarer Andersen.

– Men var dere ikke redd for at prinsebryl­lupet i England blir satt i skyggen av dette?

– Vi tenkte vi egentlig hadde fått litt fri på grunn av det, men så ringte jo du da, sa en lattermild Andersen til Faedreland­svennen.

70 personer var invitert til feiringa på Boen Gård etter vielsen i kirken, deriblant naere venner og kolleger. Løgnaslage­t og Knut Naerum var blant gjestene.

Humoristen har i år hatt stor suksess med forestilli­ngen «Lykkeliten», hvor han tar opp sin voldelige barndom. Forestilli­ngen fikk blant annet terningkas­t fem av VG og seks av Faedreland­svennens anmelder.

Til høsten tar han med seg showet til blant annet Egersund, Jessheim og Stavanger.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Rune Andersen og Kristiansa­nd-jenta Hanne Merete Holberg møtte hverandre i fjor. Pinseaften giftet de seg i Oddernes kirke.
FOTO: PRIVAT Rune Andersen og Kristiansa­nd-jenta Hanne Merete Holberg møtte hverandre i fjor. Pinseaften giftet de seg i Oddernes kirke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway