Fædrelandsvennen

Vetle (13) kvedet seg til tredjeplas­s i finalen

- VEGARD DAMSGAARD

Den unge folkemusik­eren Vetle Tveiten Hoslemo (13) ble nummer tre i Norske Talenter-finalen fredag kveld.

Det sto mellom 12 finalister i den direktesen­dte finalen på TV 2 fredag kveld.

– Jeg skal synge en opprocka versjon av Håvard Hedde, og så skal onkelen min spille gitar, fortalte Vetle Tveiten Hoslemo (13) fra Bykle.

Og dommerne likte det de hørte.

– GUDEGAVE

– Du trollbinde­r og trollbinde­r, og har en gudegave av en stemme. Det er fint med bandet, men du alene er sterkest, sa Mona Berntsen.

– Å Vetle, du skal vaere så utrolig fornøyd. Jeg vet én ting, det er at du skal drive med kveding lenge, med din klokkeklar­e røst og musikalite­t. Den måten du tar vare på arven er helt unik. Det er så rørende å høre en sånn sang alle kjenner fra skolen, og så lager du en så nydelig versjon, mente Mia Gundersen.

Men det var seerne som kåret vinneren med sine stemmer. Til slutt sto det mellom 13-åringen fra Bykle, Bergen Shantykor og sangeren Tuva.

Det ble sistnevnte som trakk det lengste strået.

– SPENNENDE

I Bykle samfunnshu­s var en stor flokk samlet for å følge finalen. Fremst på stolen satt ordfører Jon-rolf Naess.

– Det var fantastisk, det var spennende til siste slutt. Det var veldig stemning her oppe, sier Naess, som selvsagt mener den unge sambygding­en er det største talentet av dem alle.

I samfunnshu­set ble det servert setesdalss­uppe, kake og kaffe, og da Vetle ble ropt opp blant de tre finalisten­e var det nesten så taket lettet.

– Dette binder bygda sammen. Vi heier på våre egne, det er koselig å benytte en slik anledning, sier Naess til Faedreland­svennen.

– Vetle er det største talentet siden Ingebjørg Bratland. Han er gutteversj­onen av henne. Han er helt unik å jobbe med og kan nå minst like langt.

Slik lød attesten fra sanglaerer Helga Jacobsen, til daglig kultursjef i Bykle kommune, da Faedreland­svennen besøkte bygda etter semifinale­n.

 ?? FOTO: ÅSMUND BJØRGUM ?? Folk samlet seg i Bykle samfunnshu­s for å følge finalen fredag kveld. Det ble pallplass på byklaren Vetle Tveiten Hoslemo..
FOTO: ÅSMUND BJØRGUM Folk samlet seg i Bykle samfunnshu­s for å følge finalen fredag kveld. Det ble pallplass på byklaren Vetle Tveiten Hoslemo..

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway