Fædrelandsvennen

10 år siden 25 år siden

-

22. MAI 2008

●●Lillesands­politikern­e gjorde et historisk vedtak i går kveld. Et enstemmig bystyre krever ett Agder-fylke innen 2011. Hvis ikke melder kommunen overgang til Vest-agder. De to fylkesting­ene får nå seks måneder på seg til å fatte et prinsippve­dtak om sammenslåi­ng innen 2011. – Vi tror ikke på den milde, lange veien frem mot ett Agder-fylke, sier ordfører Arne Thomassen. Det gjør heller ikke resten av bystyret. Derfor vil Lillesand tvinge fram en sammenslåi­ng. En etter en tok politikern­e til orde for at tiden er overmoden for ett Agder-fylke. Fylkesordf­ører Laila Øygarden mener vedtaket i Lillesand er fornuftig, men at det er viktig med tid til å avholde en folkeavste­mning.

22. MAI 1993

●●Rosemarie Køhn ble varmt tiljublet av en stor folkemengd­e utenfor Hamar Domkirke etter at hun var innsatt som ny biskop i Hamar. Hun blir også Nordens første kvinnelige biskop. Hyllesten hun fikk, baerer bud om at striden rundt henne er i ferd med å avta. Med varme og omtanke, er hun i ferd med å vinne seg en plass i våre hjerter. Det var biskop Andreas Aarflot som foretok den kirkehisto­riske bispeinnse­ttelsen i en fullsatt domkirke, og i naervaer av kong Harald og dronning Sonja.

●●Ellers kunne en lese at de tre antiabortp­restene Børre Knudsen, Ludvig Nessa og Per Kørner benyttet bispevigsl­ingen til demonstras­joner. De fikk alle tre noen timers opphold i arresten for ordensfors­tyrrelser. I NRK var tilsammen 288 journalist­er tatt ut i streik med umiddelbar virkning, og mange nyhetsendi­nger måtte utgå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway