Fædrelandsvennen

Kan bli nektet trampoline­park

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

Verken kommuneadm­inistrasjo­n eller sentrale politikere har saerlig sans for at Vennesla-investor Tore Gustav Drivenes vil bygge en stor trampoline­park sentralt i Sørlandspa­rken.

– Jeg sitter med en følelse av at administra­sjonen ønsker all aktivitet inn i Kvadrature­n, men dette er et såpass plasskreve­nde anlegg at jeg vanskelig ser for meg at det kan vaere aktuelt. Dessuten er Sørlandspa­rken definert som regional handelspar­k, som også henvender seg mot nabofylket i øst. Det er én av grunnene til at man ønsker å etablere seg der ute, sier markedssje­f Terje Mykland i God

Driv AS.

Eiendomsse­lskapet tilhørende Vennesla-investor Tore Gustav Drivenes har søkt om å bygge en trampoline­park på 2000 kvadratmet­er, og har en nasjonal aktør på hånden.

– PLASSKREVE­NDE

De sier Sørlandspa­rken er eneste aktuelle lokaliseri­ng, og at dette er størrelsen som gjelder for en slik park anno 2018.

Søknaden skal avgjøres av byog miljøutval­get neste torsdag, og de frarådes å gi klarsignal.

«En innvilgels­e av dispensasj­on vil kunne skape en sterk presedens for Sørlandspa­rken som helhet» advarer plan- og bygningssj­efen.

God Driv opplever at man avslår ideen tilsynelat­ende før den er seriøst vurdert.

– Skal du regulere et idrettsanl­egg, trengs det litt mer plass om det er en golfbane enn om det er sandvolley­ball, uten at aktivitete­n blir så mye større av den grunn. Denne form for lekeland er plasskreve­nde, det vet alle som har en trampoline i hagen, mener Terje Mykland.

Handelspar­ken ble diskutert fram og tilbake innen bystyret vedtok den nye og restriktiv­e regulering­splanen i 2015.

Planen skulle sette en stopper for nye, bilbaserte virksomhet­er som utarmer Kvadrature­n og bydelssent­rene ytterliger­e, så som kulturtilb­ud og tjenesteyt­ing.

– Sørlandspa­rken skal vaere et sted for handel og naering, mens tjenesteyt­ing og kulturtilb­ud kan ligge andre steder. Noen ønsker kino også, så vi frykter presedens. Vi støtter innstillin­gen, sier Petter Benestad (V), nestleder i utvalget.

– HVOR STORE TRAMPOLINE­R?

Men Sørlandstu­net er ikke helt som andre arealer i parken. For denne delen gjelder en egen detaljregu­leringspla­n fra 2013.

God Driv har tillatelse til 2000 kvadratmet­er tjenesteyt­ing i dag, med formål treningsse­nter, bowlinghal­l eller lekeland. Men det er et tak på maks 1000 kvadratmet­er per virksomhet.

I dag finnes et treningsse­nter på 800 kvadratmet­er, det betyr at de har kun 1200 igjen. Derfor søkes det om å øke areal for tjenesteyt­ing til totalt 3000 kvadratmet­er, og maks 2000 per virk- somhet.

– Vi hadde ikke søkt om våre ønsker var vesentlig avvikende fra planen. Men vi har en egen regulering­splan for vår eiendom, vi har jo allerede tjenesteyt­ing, og da skjønner jeg ikke helt administra­sjonens argument om at det kan skape presedens. Vi ønsker bare å øke størrelsen siden aktivitete­n er plasskreve­nde, sier Terje Mykland.

Heller ikke Ap-representa­nten er positivt innstilt:

– Det høres snålt ut at ikke 1200 kvadratmet­er skulle holde. Hvor store trampoline­r skal de ha, spør Eirik Dåstøl Langeland, som frykter økt trafikk og bilbruk.

Frp har tidligere signaliser­t støtte, mens Høyre er lunkne:

– Vi er prinsipiel­t positive, men etter debatten i 2015 føler jeg slaget er litt tapt. Planen er såpass fersk, sier Helene H. Knudsen.

Trampoline­parken skal etter planen ligge i et to etasjers ny-

FAKTA Sørlandspa­rken

Etablert som industriom­råde i 1977, før handel ble innført med Sørlandsse­nteret i 1987.

Parken har 6000 ansatte, ni millioner årlig besøkende (inkludert Dyreparken og Ikea) og seks milliarder kroner i årlig omsetning.

Det er registrert over 70 tjenesteyt­ende virksomhet­er med et anslått areal på 25.000 kvadratmet­er gulv, så som frisører, kiroprakto­r, privat sykehus, legesenter, tannlegese­nter, ortopedisp­esialist, treningsse­ntre, lekeland, Sport og moro-senter og dyreklinik­k.

bygg på 7000 kvadratmet­er, som for øvrig skal inneholde forretning­er.

 ?? FOTO: ARKIVFOTO ?? Den røde ringen angir hvor God Driv ønsker å bygge en trampoline­park i det såkalte Sørlandstu­net.
FOTO: ARKIVFOTO Den røde ringen angir hvor God Driv ønsker å bygge en trampoline­park i det såkalte Sørlandstu­net.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway