Fædrelandsvennen

Jeg har det veldig bra her, fordi jeg føler at jeg kan vaere meg selv.

-

Denne uka er det storslått feiring i Kilden når Sharrons Dansestudi­o fyller 25 år. Både nåvaerende og tidligere elever roser Sharron Roberts for måten hun møter barn og unge på. – Hun gir rom for alle typer kropper, og hun har en trygghet og ro. Det er ikke en prestasjon­skultur der det handler om å komme dypest ned i spagaten. Hun får alle til å føle seg vel, sier Helene Bøksle til Faedreland­svennen.

Hun begynte å danse ballett som fireåring, først på Ednas Ballettsko­le på Lund, så på Sharrons Dansestudi­o. De årene mener hun ble viktige for karrieren hennes. Det er det flere tidligere elever som sier.

feirer seg selv

I år fyller Sharrons Dansestudi­o 25 år. Totalt har studioet rundt 500 elever i alderen fem år til «veldig godt voksne», som Sharron Roberts så pent sier det. I løpet av disse årene har hun undervist tusenvis av barn og unge.

Jubileet skal feires med to store forestilli­nger. Ballettdan­serne har en egen forestilli­ng til høsten. Men først skal de resterende elevene vise seg fram på Kilden i forestilli­ngen «This is Us».

– Vi skal vise fram bredden i tilbudet vi har. All musikken er sunget eller innspilt av tidligere elever som Helene Bøksle, Tini og Vilde Nupen fra Sgrow. Tanken bak er å vise at elevene som går her ikke nødvendigv­is blir dansere, men kan bli utøvere innen andre kunstfelt, forteller Sharron Roberts.

– Kan vaere meg selv

Forestilli­ngen byr både på musikal, flamenco, latinske rytmer, jazz, moderne, streetmix og stepping. Nesten 200 elever blir å se på scenen.

Faedreland­svennen er med en mandag ettermidda­g når elevene øver på musikalnum­rene.

– I am brave, I am bruised. I am who I’m meant to be, this is me, synger danserne i

kor.

Sharron Roberts nikker takten til musikken, og følger med på både koreografi

og stemmer. Musikken varierer fra «Belle» i «Skjønnhete­n og udyret», til Madcons «Beggin». Etter en gjennomgan­g, samler Sharron alle i en ring.

– Hvordan synes dere at det gikk? spør hun.

– På min solo glemte jeg tonen, sier en bekymret Tomine Nesheim (snart 11).

– Det gjør ikke noe. Bare syng. Jeg ser at du blir litt nervøs, og da biter du tennene sammen. Da er det litt vanskelig å høre hva du synger. Ikke vaer nervøs, du er kjempeflin­k, forsikrer Roberts.

Tomine Nesheim har gått på Sharrons Dansestudi­o i fem år. Hun har vaert innom ballett, før det ble jazz og musikal.

– Jeg har det veldig bra her, fordi jeg føler at jeg kan vaere meg selv, sier hun.

Venninnen Else Hamar-dolva (snart 10) nikker enig.

– Vi har det veldig gøy, sier hun. Begge er skjønt enige om at Sharron Roberts er en god instruktør.

– Hun er veldig flink, også er hun veldig tydelig på hva vi skal gjøre, mener de.

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? I fjor satte Sharrons Dansestudi­o opp «Alice i Eventyrlan­d».
FOTO: KRISTIAN HOLE I fjor satte Sharrons Dansestudi­o opp «Alice i Eventyrlan­d».
 ??  ??
 ?? FOTO: EVA MYKLEBUST ?? Sharron Roberts blir beskrevet som en svaert god instruktør, som er tydelig, og som tar vare på barn og unge. Det har hun gjort i 25 år.
FOTO: EVA MYKLEBUST Sharron Roberts blir beskrevet som en svaert god instruktør, som er tydelig, og som tar vare på barn og unge. Det har hun gjort i 25 år.
 ?? FOTO: ERLING S. HAEGELAND ?? I 2013 feiret Sharrons Dansestudi­o sine 20 år på Kilden.
FOTO: ERLING S. HAEGELAND I 2013 feiret Sharrons Dansestudi­o sine 20 år på Kilden.
 ?? FOTO: EVA MYKLEBUST ?? Tomine Nesheim (snart 11) var litt usikker på soloen sin, men ble raskt forsikret om at det kom til å gå bra.
FOTO: EVA MYKLEBUST Tomine Nesheim (snart 11) var litt usikker på soloen sin, men ble raskt forsikret om at det kom til å gå bra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway