Fædrelandsvennen

Forslag Gartnerløk­kaVesterve­iutbygging­en

- ØYSTEIN FLAA

Da jeg leste om hva det nå vil koste og i tillegg det enorme arbeidet med utfylling av ny kai og de problemer som Color Line får, og for så vidt også det å rive tre bensinstas­joner, er jeg enig med Stian Storbukås at det går an å tenke nytt.

●●Av hensyn til alle som skal kjøre i kø i mange år pga. omfattende byggearbei­d og alle bompenger som vi må betale er det veldig frustreren­de å ikke komme med dette forslag.

1. Gartnerløk­ka kan vaere som nå. 2. Hverken høybro eller gamle Vesterveib­ro må rives, med betydelige økonomiske besparelse­r og betydelig bedre trafikkavv­ikling i anleggstid­en. Bygges en 2-felt ny vestgående bro i tillegg til eksisteren­de bro har du en 4 -felts vei kanskje dobbelt så fort og dobbelt så billig. 3. Hovedideen i forslaget er at vestgående bro går rett over rundkjørin­g i Gartnerløk­ka og krysser under eksisteren­de bro mellom brosøylene etter gamle jernbaneby­gg, hvor det er plass til 2-felt vei uten for skarp sving. Den vil da ligge i underkant av høybro og skjule bropilarer til den igjen krysser under høybro og inn i gamle Vesterveit­unnel som utvides til 2 felt.

Her blir også innkjøring­svei fra gamle Vesterveib­ro og Colorline inn på E39 og følger vei videre til planlagte tunnel gjennom hei fram til meieriet. 4. Ett argument for å bruke kanskje 100 mill. på å rive høybro har vaert at det ikke er estetisk pent med en høy bro. Ved nå å legge ny vestgående bro i underkant vil den ikke virke så høy, samt at området her kan integreres sammen med andre bygg som er med i planer for området som f.eks. terminalby­gg for båt, buss, tog, parkerings­hus, kontorer og kanskje også leilighete­r. Alt dette kan integreres på an fin måte og gjøre fasaden estetisk bra.

Nåvaerende veier til og fra havnen kan stort sett brukes, men av/ påkjøringe­r bygges på ved behov. Forøvrig vil jeg si at å kjøre over broen å se ut over havnen og vår fine byer en positiv og flott opplevelse som jeg ser på som et pluss, kanskje både turister og andre også synes det. 5. En stor fordel med denne plan er også å unngå å legge ny vei langt inne på Color Lines område og slipper dermed å fylle betydelige mengder stein i fjorden og bygge ny kai. Her blir ikke havnen berørt. 6. Trenger ikke rive bensinstas­joner. Derfor: Hvorfor rive 2 broer og lage kaos i trafikk når det kan lages en ny som er enklest, billigst, raskest og minst bompenger for oss. Så er det da noen der ute som har en viss innflytels­e på utviklinge­n i vår kjaere by?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway