Fædrelandsvennen

Lokalsport­en

- EMILIE BERGE

Etter en langvarig ryggskade var det deilig å få til en god sjukampkon­kurranse igjen.

Nylig satte jeg personlig rekord sammenlagt i sjukamp med 5632 poeng i Sun Belt Conference Outdoor Championsh­ips i San Marcos, USA. Etter en svaert dårlig treningshø­st på grunn av ryggskade er det deilig å merke fremgang. Mangel på god grunntreni­ng tror jeg også er hovedgrunn­en til at jeg har slitt med mange andre småskader.

I konkurrans­en hadde jeg følgende serie:

●●100 meter hekk: 14 sekunder (978 poeng)

●●Høyde: 1,75 meter (916 poeng)

●●Kulestøt: 11,93 meter (656 poeng)

●●200 meter: 25,5 sekunder (841 poeng)

●●Lengde: 5,80 meter (789 poeng)

●●Spyd: 37,84 meter (626 poeng)

●●800 meter: 2.19,82 minutter (826 poeng)

●●Totalt: 5632 poeng

Jeg har måttet trene mye alternativ­t, og det har blitt en del timer i bassenget og på elipsemask­inen. I år har det gått bedre enn forventet og mitt mål nå er å gjøre så godt jeg kan i den kommende Nationals-konkurrans­en 6.-9. juni.

Etter snart to år i USA trives jeg fortsatt veldig godt her på universite­tet sosialt, på trening og akademisk, men jeg kan merke at jeg bruker mer og mer tid på skolearbei­d ettersom jeg begynner å ta vanskelige­re fag. Jeg studerer biologi med en minor i marine vitenskap og er forhåpentl­igvis ferdig våren 2020.

Jeg er nå nummer fem på all time-listen for sjukamp damer i Norge. På sikt er målet å slå rekorden til Ida Marcussen på 6226 poeng. Siden jeg har slitt og sliter så mye med skader for øyeblikket er målet akkurat nå bare å gjøre så godt jeg kan på Nationals og etterpå fokusere på å bli kvitt skader og jobbe skadeforeb­yggende for neste sesong.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Kristiansa­nderen Elisabeth Sletten (23) er utdannet personlig trener ved Høyskolen i Hedmark, fysioterap­eutstudent ved University College of Nordjyllan­d og mental trener.
FOTO: PRIVAT Kristiansa­nderen Elisabeth Sletten (23) er utdannet personlig trener ved Høyskolen i Hedmark, fysioterap­eutstudent ved University College of Nordjyllan­d og mental trener.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway