Fædrelandsvennen

Trengte gruppemøte­r før vedtaket ble gjort

- KJETIL NYGAARD

Med 19 mot 8 stemmer ble det vedtatt at Filadelfia-planen skal legges ut på høring.

– Vi er veldig glade for at regulering­splanen får en realitetsb­ehandling i kommunesty­ret til høsten. Hvis de åtte punktene skaper mer trygghet, så er det jo bare positivt, sa en fornøyd Harald Rønning, rektor for Filadelfia­s musikkgymn­as KV Vennesla, til Faedreland­svennen etter avstemning­en. Rønning er Krf-er i kommunesty­ret, men var inhabil ogtilhører da saken ble behandlet torsdag kveld.

Men veien fram til vedtak var humpete. Først ba Høyre om gruppemøte. Så ville KRF ha møte. Like før avstemning­en ba KRF igjen om gruppemøte.

– Det lå tre ulike forslag på bordet. Vi trengte å bruke god tid for å sikre at det ble flertall for ett av de to forslagene som gikk på å legge planen ut på høring, sier Krfs gruppelede­r Daniel Bakken til Faedreland­svennen.

Menigheten har brukt 700.000 kroner på planen. Rådmannen sa nei til å legge ut planen på høring. Byggog miljøutval­get sa ja, men utvalgsled­er Solveig Robstad (Ap) anket avgjørelse­n. Med det hjalp ikke da flertallet samlet seg etter at tre forslag lå på bordet.

Arbeiderpa­rtiets sju representa­nter og Venstres ene stemte mot å legge planen på høring, mens resten gikk for å legge den ut med de åtte punktene.

 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Harald Rønning sitter i kommunesty­ret for KRF, men da Filadelfia­s regulering­splan var tema var han inhabil.
FOTO: KJETIL NYGAARD Harald Rønning sitter i kommunesty­ret for KRF, men da Filadelfia­s regulering­splan var tema var han inhabil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway