Fædrelandsvennen

Lover mye moro på Verftet

- ODD-INGE RØNNING ULEBERG

Bent Sandvand og Jimmi Neiiendam lover mye sprell og moro når de åpner Cafe Verftet i Ny-hellesund 7. juni.

Torsdag kveld godkjente kommunesty­ret i Søgne både serverings­og skjenkebev­illing, og dermed gleder de to gründerne seg til å gå i gang.

– Vi har bare godt å si om Bølgen og Moi som drev før, men vi kommer til å legge opp til et mye mer kafé-preget konsept. Mer hverdagsma­t. Det skal ikke koste all verden å komme ut til oss, men det skal vaere kjempegøy, sier Bent Sandvand.

De to har hatt stor suksess med å skape nytt liv i det gamle Paulsens hotell i Lyngdal. Det solgte de for halvannet år siden, fordi de føler seg mer som gründere enn drivere.

– Vi er ydmyke for Cafe Verftet, og det var kjempemoro at eier Rune Torsøe ringte og ba oss starte her ute, sier Sandvand, som er fra Feda, men har bestemor fra Ålo og derfor synes det er helt naturlig å overta en kafé ute i Søgneskjae­rgården.

Han kaller plassen på Kapelløya ved Ny-hellesund «helt fantastisk» og han og kollega Neiiendam håper å skape et treffsted for båtfolk og andre.

– Vi vil rette oss inn mot båtfolk, turister, fastboende og barnefamil­ier – altså stort sett alle. Vi satser på fiskesuppe, burger, noen salater og gammeldags god dansk bondekost som Millionbøf­f. Mye is må vi ha, og selvsagt tilslørte bondepiker, sier Sandvand.

Men han mener det hjelper lite med en god burger hvis betjeninge­n ikke smiler og er i godt humør.

– Vi kan love quiz, karaoke, konserter og masse moro. Det er ablegøyer vi er aller best på, ler han.

– Men vi slutter med servering ved bordene. Nå må folk komme til disken og bestille. Men det blir moro det også, mener Sandvand.

Åpningsdag­en blir 7. juni. Det blir åpent hver dag til minst 31. august.

– Vi har noen selskaper i september også. Vi åpner hver dag klokka 13.00, og vet ikke helt når vi stenger. Det må vi tilpasse, sier Sandvand, som allerede har kontaktet offentlige myndighete­r for å få til en kveldsrute med «Høllen». Nå går siste båt til land rundt klokka 16.20 på søndager, og enda litt tidligere ellers i uka.

– Kveldsbåt må nesten på plass hvis myndighete­ne ønsker at vi skal ha åpent om kveldene og få full suksess her ute, sier Sandvand.

Ordfører Astrid Hilde sier hun vil ta opp rutetidene for «Høllen».

 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Verftet i Ny-hellesund er godt besøk om sommeren – og nå gjenåpner stedet 7. juni.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Verftet i Ny-hellesund er godt besøk om sommeren – og nå gjenåpner stedet 7. juni.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway