Fædrelandsvennen

Oneco kjøper Rejlers Telecom

Oneco kjøper Rejlers Telecom, med 87 ansatte og 120 mill. i omsetning.

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

– Dette passer som hånd i hanske for oss, sier Marvin Jensen, toppsjef i det tekniske entreprenø­rkonsernet Oneco med hovedkonto­r på Andøya i Kristiansa­nd og nå et sted rundt 940 ansatte.

Oneco legger nemlig 12 millioner kroner på bordet, overtar Rejlers Telecom AS og øker dermed bemanninge­n med ytterliger­e 87 ansatte til de nevnte 940. De nyinnlemme­de holder til over mesteparte­n av Norge og står for en omsetning som for tiden ligger på rundt 120 millioner kroner.

MOBILMASTE­R

– Vi satser stadig mer innen forretning­sområdet it/mobil radio. Konkret betyr det bygging og drifting av «mobilsiter», som er mobilmaste­r med tilhørende utstyr og programvar­e. De brukes ikke bare til mobiltelef­oni, men også til dab-radio og flere andre formål. Kundene kan vaere eksempelvi­s Telenor, Norkring og Telia, forklarer Marvin Jensen.

Han forteller at Oneco har en tilsvarend­e virksomhet fra før, med rundt 80 millioner kroner i omsetning.

TRØNDELAG

– Så nå når vi opp i 200 mill. Flere steder i landet kan vi også flytte ansatte i Rejlers Telecom sammen med folk som jobber i Oneco fra før. I Trondheim, hvor Rejlers Telecom har en god del av sine 87 ansatte, kan det bli starten på en ny region for Onecokonse­rnet, legger Jensen til.

I samme åndedrag nevner han at Oneco er i ferd med å etablere et nordisk ikt-selskap, basert på blant annet det fagmiljøet Rejlers Telecom nå blir en del av.

IKKE TIDLIGERE AE-DATTER

Enkelte lesere vil muligens forbinde Rejlers-navnet med Agder Energi. Det er riktig et stykke på vei; for en del år siden eide Agder Energi et annet Rejlers-selskap, innen mer rendyrket elektro.

– Men det er ikke det vi overtar, opplyser Marvin Jensen.

Fra selgerside­n uttaler administre­rende direktør Thomas Pet- tersen i Rejlers Norge AS dette i en pressemeld­ing:

Passer godt i oneco

– Vi må erkjenne at Rejlers Telecom AS har avvikende rammebetin­gelser, ulik forretning­s-modell og få synergier med de øvrige satsningso­mrådene vi har i Rejlers Norge. Vi mener derfor at Rejlers Telecom AS passer svaert godt inn i Oneco, der telekom-virksomhet er en del av konsernets kjerne. Dette vil komme alle medarbeide­re og kundene til gode, gjennom at ny eier vil vaere i stand til å tilføre vesentlige synergier som igjen vil bidra til den videre utviklinge­n.

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? En periode drev Oneco stadig og kjøpte virksomhet­er. Det er en stund siden sist, men nå overtas altså Rejlers Telecom, til Marvin Jensens tilfredshe­t.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN En periode drev Oneco stadig og kjøpte virksomhet­er. Det er en stund siden sist, men nå overtas altså Rejlers Telecom, til Marvin Jensens tilfredshe­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway