Fædrelandsvennen

Disse kan vaere aktuelle som ny Start-trener

Kan en gammel kjenning la seg lokke tilbake? Dette er kandidaten­e som kan vaere aktuelle som ny Start-trener.

- SPORTSJOUR­NALIST steffen.stenersen@fvn.no 984 75 739

Nok en gang må Start ut på trenerjakt, etter at Mark Dempsey måtte pakke sekken og dra sist fredag. ●●Det betyr nok en runde med spekulasjo­ner om hvem som skal ta over den ledige stillingen. Trolig blir trenervalg­et ekstremt viktig for hva som skjer med Start fremover. Siden de nye eierne tok over for under ett år siden, har Start kvittet seg med to trenere. Med et prosjekt som har fått en trang start, er man avhengig av å finne en trener som både kan vaere en redningsma­nn denne sesongen, men som også kan vaere der i et lengre bilde.

●●Med alt av ressurser som er lagt ned i å gjøre Start til en toppklubb, samt den uttalte ambisjonen om å inspirere sørlending­er, kan man nok ikke ansette hvem som helst. Før Steinar Pedersen ble ansatt var navn som Morten Tandberg inne i bildet, men trolig sikter Starts sportslige ledelse langt høyere enn som så.

●●Samtidig er listen over norske alternativ­er kort. Etter det Faedreland­svennen kjenner til ser ledelsen i Start få norske muligheter til å ta over etter Dempsey.

●●Start-fansen kan glemme Tom Nordlie, han er uaktuell som Start-trener etter det Faedreland­svennen vet. Svenske Mikael Stahre var en het kandidat sist runde, men han har i mellomtide­n fått en jobb i San José Earthquake­s han neppe ønsker å forlate.

●●Faedreland­svennen har satt sammen en liste basert på typer og tilgjengel­ighet. Flere av disse var også på listen før forrige treneranse­ttelse. Da endte det som kjent med Mark Dempsey. Hvem blir det denne gangen?

GLEN RIDDERSHOL­M

Ledet Midtjyllan­d til seriegull for noen år siden, men nå står Riddershol­m uten trenerjobb. Kobles til den ledige jobben i danske OB, men kan vaere en aktuell mann i Start. Tidligere jobbet i klubber som har brukt statistikk og tall mer aktivt enn andre klubber, noe Start også ønsker å gjøre. Også hatt god suksess med unge spillere.

RENÉ SKOVDAHL

Har vaert uten trenerjobb siden han mistet jobben i danske Roskilde i høst. Har tidligere jobbet sammen med både Mick Priest og Tor-kristian Karlsen i Maccabi Haifa. Spørsmålet er om han har et stort nok navn? Er ikke en profil som vil gi Start-supportern­e frysninger på ryggen.

DAVID NIELSEN

En som nyter stor tillit i danske AGF, og det kan vaere vanskelig å se at den tidligere Start-spilleren skal ville ønske å forlate klubben som spiller om plass i Europa neste år. Samtidig har han sterk tilknytnin­g til Norge, etter å ha spilt der i mange år, og hans sønn Noah er spiller på norske U-landslag.

En som nok har et større navn i Danmark enn i Norge, men var en veldig populaer mann i Kristiansa­nd da han spilte i Start. Samtidig har ledelsen lagt stort fokus på en trener som vil engasjere publikum. Det er man garantert i Nielsen.

ALEXANDER AXÉN

Uten trenerjobb, men har ekspertjob­b i tv som han etter sigende skal trives meget godt i. Har vaert i Start tidligere, og var et navn som ble diskutert ved forrige anledning. Blir å se som tv-ekspert under VM i Russland.

KJELL JONEVRET

Viking-trener fram til slutten av 2016, før han i fjor tok over Orlando Pirates i Sørafrikan­sk fotball. Sa opp den jobben i august, etter en rekke svake resultater. Har lang fartstid i norsk fotball som trener for Molde og Viking, og vet hva som kreves for å gjøre det bra i Eliteserie­n.

UWE RÖSLER

Kan «Der Uwe» la seg friste av et nytt eventyr i Norge? Tidligere trener for Lillestrøm og Viking, nå sist i Fleetwood Town i England. Står for øyeblikket uten jobb, og uttalte til VG tidligere i måneden at han trengte en pause, men at han fra høsten kunne tenkt seg å komme tilbake i treneryrke­t. Kanskje kan det fremskynde­s?

RENÉ MEULENSTEE­N

Et navn som alltid dukker opp i forbindels­e med Tor-kristian Karlsen. Var trener da Karlsen var sportslig leder i Maccabi Haifa. Tidligere assistent under Sir Alex Ferguson i Manchester United. Mistet jobben som trener i indiske Kerala Blasters i januar, og står nå uten jobb. Spørsmålet er om Start har råd til å hente ham, og om han selv ønsker å flytte til Norge.

HENNING BERG

Det eneste norske navnet vi kan se er aktuelt per nå, med tanke på navn og tilgjengel­ighet. Står uten jobb etter å ha fått sparken i ungarske Videoton, men har uttalt at han ønsker å fortsette karrieren i utlandet.

RENE MARIC

Et navn som trolig er for stort for Start, men eierne har vist at de er villige til å satse stort for å få den de ønsker. Fra å skrive blogg om fotballtak­tikk har Maric gått til å bli assistentt­rener i Red Bull Salzburg, en av de virkelig kometklubb­ene i europeisk fotball for tiden

Har sammen med hovedtrene­r Marco Rose spilt en hurtig og ballbesitt­ende spillestil i Salzburg. En trenertype som har fullt fokus på det sportslige og det som skjer på feltet. Som 25-åring kan Maric se på Start som en gyllen mulighet til å få nyttig erfaring som hovedtrene­r. Samtidig vil nok større klubber også vaere interesser­t. Et langskudd.

 ?? FOTO: BILDBYRÅN ?? Glen Riddershol­m.
FOTO: BILDBYRÅN Glen Riddershol­m.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway