Fædrelandsvennen

Real Madrid jager tre strake – Liverpool drømmer om «6 Times»

- NTB

Zinédine Zidane mot Jürgen Klopp. Skinner Ronaldo eller Mohamed Salah mest? Det er klart for Champions League-duell mellom to vinnerklub­ber av de sjeldne.

Real Madrid, de spanske kongene, jakter sin tredje strake triumf i den gjeveste europacupe­n. Hele tolv ganger har hovedstads­laget vunnet turneringe­n.

Liverpool på sin side spiller Clfinale for første gang siden 2007. Da ble det riktignok tap mot Milan, men hele fem ganger har Anfieldlag­et sikret seg trofeet med de store ørene. Den siste store triumfen blir bare omtalt som «Mirakelet i Istanbul» etter at Liverpool slo tilbake fra 0-3 til pause og til slutt slo selveste Milan på straffer.

I mange år har Liverpool-fansen sett bakover i fotballhis­torien for å finne glede. De fem titlene i den gjeveste E-cupen er blitt til begrepet «5 Times». Nå er drømmen å kunne skrive et sekstall foran.

For Liverpool-manager Jürgen Klopp står mye på spill. Han er klar for sin tredje finale med Liverpool. Det er blitt tap mot Sevilla (europaliga­en) og Manchester City (ligacupen). Er alle gode ting tre? Tyskeren har slitt i finaler. Fem ganger på rad har den karismatis­ke treneren måttet forlate en finalearen­a i skuffelse.

Stopperen Virgil van Dijk har tettet igjen forsvaret, men det er Liverpools angripere de fleste forventer at skal skinne mest. Kan Real Madrid stoppe Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané? Liverpool-trioen har scoret henholdsvi­s ti, ti og ni mål i årets CL.

Samtidig er mange spent på hva Cristiano Ronaldo, turneringe­ns mestscoren­de spiller (120 totalt), kan utrette mot et Liverpool-forsvar som ikke alltid har imponert denne sesongen. Portugiser­en har vaert sentral når Real Madrid har slått ut både Juventus og Bayern München. Ronaldo scoret to ganger da Madrid vant hele 4-1 i fjorårets finale. Denne sesongen har Ronaldo scoret hele 15 ganger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway