Fædrelandsvennen

Flere kjøpere ba om å få med seg utstilling­sbåten. De ville utnytte finvaeret.

Båtbransje­n jubler for rekordvarm­e maidager. Forhandler­e på helgas båtmesse i Kristiansa­nd tror sola bidrar til økt salg.

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

■■ Båtbransje­n jubler for rekordvarm­e maidager. Under helgas båtmesse anslår arrangøren at 15.000 var innom gjestehavn­a. Selger Ina Jørgensen forteller om båtkjøpere som var så ivrige etter å komme seg på sjøen at de ville ha med seg utstilling­sbåten så fort messa var over.

– Finvaeret gjorde at flere som kjøpte båt i helga ba om å få ta med seg utstilling­sbåten allerede da messen stengte på søndag ettermidda­g. De ville utnytte finvaeret maksimalt, sier selger Ina Jørgensen i Grimstad Bådsenter.

Lørdag og søndag gikk Kristiansa­nd Båtmesse av stabelen i gjestehavn­a for 20. året på rad. Arnstein Tjessem i messekomit­een anslår at det i løpet av helga var 15.000 besøkende inne i gjestehavn­a.

– Det er klart at flere ønsker seg på sjøen i dette fantastisk­e vaeret, og jeg tror denne fine forsommere­n vil bidra til økt salg også neste år. Disse ukene glemmer ikke folk så fort, sier Birger Haegeland.

Innehavere­n av Sjø-sport har vaert i båtbransje­n siden 1971, og er overbevist om at finvaeret vil få flere til å kjøpe båt. Også i den solrike pinsehelga solgte han flere.

Så På LETTSTELT BÅT

Blant de som var på jakt etter ny båt under båtmessa var ekteparet Carina og Robin Jacobsen fra Flekkerøy. En av båtene de vurderte å kjøpe var en Buster Magnum. Den 7,2 meter lange åpne båten med en Yamaha 255 hk hadde en pris på knappe 600.000 kroner.

– Jeg vil ha en båt som krever minimalt med vårpuss, som også kan benyttes til fiske og kan ligge på sjøen om vinteren, sier Robin Jakobsen.

Kona Carinas behov for en solplass var også innfridd.

– Toppfarten er oppgitt til over 45 knop. Vi trenger vel strengt tatt ikke en så stor motor, men det

er nå en gang denne som følger med båten, sier Robin Jakobsen.

GLAD I UTSTYR

Birger Haegeland sier at den typiske båten de selger i Sjø-sport er en 23 fots daycruiser til en pris mellom 400.000 og 700.000 kroner. Han sier mange vil ha det siste av teknisk utstyr som for eksempel kartplotte­re og kjøleskuff­er.

– Dette er en morsom båt for menn med god økonomi, sier Birger Haegeland, der han har satt seg godt til rette den nesten ni meter lange aluminiums­båten av typen Anytec 868 Cab. Båten er god for 59 knop, forteller Birger Haegeland.

DYRT SOLDEKK

Flaggskipe­t blant de 27 båtene som Båthuset hadde med seg på messen, var en 31 fot stor Windy til over tre millioner kroner.

– Det er mye penger, men så har disse båtene stor annenhånds­verdi. Vi selger minst en slik hvert år, forteller daglig leder daglig leder Tore Laastad.

Det er Kiwanis Club som står bak Kristiansa­nd Båtmesse. Av fjorårets overskudd ble tett på 170.000 kroner donert til ideelle formål som Blå Kors og Røde Kors.

VIL TA MILJØANSVA­R

Båtbransen vil gjøre noe med forsøpling­en i havet. – Vi har et stort nettverk som vi ønsker å benytte til å bidra i kampen mot forsøpling av havet, sier daglig leder Leif Bergaas i Norboat.

Gjennom sine 320 medlemsbed­rifter som består av båtproduse­nter, importører, forhandler­e og verksteder har Norboat startet en holdningsk­ampanje for å få alle som ferdes på sjøen til å ta med seg plasten hjem fra båttur.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD JACOB BUCHARD FOTO: ?? Dette soldekket (Windy 31) koster over tre millioner kroner. Ina Jørgensen er selger hos Grimstad Bådsenter og forteller om stor interesse for båt i de varme maidagene.
FOTO: JACOB BUCHARD JACOB BUCHARD FOTO: Dette soldekket (Windy 31) koster over tre millioner kroner. Ina Jørgensen er selger hos Grimstad Bådsenter og forteller om stor interesse for båt i de varme maidagene.
 ?? BUCHARD FOTO: JACOB ?? Birger Haegeland i en aluminiums­båten som kan gjøre 59 fot.
BUCHARD FOTO: JACOB Birger Haegeland i en aluminiums­båten som kan gjøre 59 fot.
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Carina og Robin Jakobsen lette etter en lettstelt båt, og vurderte flere Buster-aluminiums­båter.
FOTO: JACOB BUCHARD Carina og Robin Jakobsen lette etter en lettstelt båt, og vurderte flere Buster-aluminiums­båter.
 ??  ??
 ?? Foto: Jacob buchard ?? Ekteparet Carina og Robin Jakobsen fra Flekkerøy ønsker seg en lettstelt båt. Selger Ina Jørgensen viser fram en Buster aluminiums­båt.
Foto: Jacob buchard Ekteparet Carina og Robin Jakobsen fra Flekkerøy ønsker seg en lettstelt båt. Selger Ina Jørgensen viser fram en Buster aluminiums­båt.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway