Fædrelandsvennen

Domprosten reagerer

- TORBJØRN WITZØE

Domprosten i Kristiansa­nd sier han er sjokkert og trist etter at Emilie Hesselberg opplevde å bli hetset da hun gikk under fanen til Human-etisk Forbund i borgertoge­t på 17. mai.

– Ingen skal behøve å oppleve å bli sjikanert på grunn av sitt livssyn. I den grad jeg kan snakke på vegne av kristne, så bør vi vaere de siste til å snakke nedsettend­e om andres tro, sier domprost Freddy Berg.

Han understrek­er at han ikke vet hvem som sto bak hetsen som Emilie Hesselberg har fortalt om.

Som mange andre har domprosten reagert kraftig på historien som den 24 år gamle studenten og konfirmasj­onslederen i Human-etisk For- bund fortalte i et leserinnle­gg. Der fortalte hun at de elleve humanetike­rne som gikk i borgertoge­t i Kristiansa­nd langs hele ruten ble ropt etter, ledd av og kastet vann på.

– I en by som Kristiansa­nd, der kristen tro og kirken står så sterkt, bør vi ta vår del av ansvaret for å skape et miljø der en respektere­r hverandres livssyn. Denne hendelsen vil også gi vann på mølla til de som har forestilli­nger om at sørlending­er er mindre tolerante overfor dem som tenker annerledes enn de selv, sier Freddy Berg.

Domprosten mener det er viktig å få fram at de som hetset de som gikk i borgertoge­t ikke er representa­tive for sørlending­er. Det tror han de alle fleste i landsdelen, uavhengig av tro og livssyn, vil vaere enig med ham i.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Domprost Freddy Berg i Kristiansa­nd mener kristne må ta sin del av ansvar for å forhindre at noen blir sjikanert for sitt livssyn.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Domprost Freddy Berg i Kristiansa­nd mener kristne må ta sin del av ansvar for å forhindre at noen blir sjikanert for sitt livssyn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway