Fædrelandsvennen

Kampen mot høyreekstr­emisme krever klassebevi­ssthet

- PAUL-JOHAN JENSEN, Distriktsl­agsleder av NKP Agder og Telemark VIDAR KLEPPE, politisk nestleder for Demokraten­e i Norge

Den Nordiske Motstandsb­evegelsen sa i NRK Brennpunkt­s dokumentar med navnet «Rasekriger­ne», ved deres norske leder Håkon Forwald, at organisasj­onen ikke har noe behov for å ta avstand fra Breiviks handlinger, da journalist­en konfronter­te Forwald under intervjuet med dette.

●●Da Forwald videre ble stilt oppfølging­sspørsmål av journalist­en om han hadde forståelse for at dette kunne virke mistillits­vekkende på folk som så dette programmet, svarte Forwald at han egentlig ikke forstod det, nei.

Det konspirato­riske verdensbil­de som Den Nordiske Motstandsb­evegelsen har om at det skal eksistere et illuminati av jøder som kontroller­er hele verden, og at DNM er eneste organisasj­on som er håp for (hvite) mennesker, avslører deres sterkt rasistisk-konspirato­riske og sekteriske ver- densbilde. Lik Breivik, er begge villige til å bruke vold for å nå sine mål. Spørsmålet er når. Hvor store skal vi som samfunn la denne nazistiske organisasj­onen vokse seg før det iverksette­s tiltak? Må de bli så store at de utgjør en reell trussel før vi virkelig tar dem på alvor? Innen den tid kan det allerede vaere for sent – det har vi sett tidligere i historien. Vi trenger å handle mot høyreekstr­emisme i dag for å hindre at det fortsetter å vokse seg stadig større.

Denne samfunnsme­ssige tiltaksløs­heten avslører det borgerlige samfunnets klasseinte­resser av ikke å bevare de undertrykt­e og stigmatise­rtes interesser, men å åpne for ytterliger­e undertrykk­ing av de mer reaksjonae­re deler av borgerskap­et. Først når det blir klart for folk at de ulike, sosiale klassene i samfunnet har ulike interesser ut ifra deres hierarkisk­e stilling i samfunnet kan massene samle seg for å forvandle samfunnet til en orden som er styrt etter arbeiderkl­assens interesser fremfor borgerskap­ets. I et sosialisti­sk samfunn vil rasistiske og diskrimine­rende bevegelser ikke få en plattform å danne seg på. Nei til rasistisk organiseri­ng! Ikke gi fascismen en plattform å vokse på! For et sosialisti­sk Norge! ●●Da må vi ha fagmiljøer i verdenskla­sse. For å få til det må vi både prioritere å tenke langsiktig. Demokraten­e mener derfor at norsk forskingsp­olitikk bør prioritere områder der vi har naturlige fortrinn på grunn av eksisteren­de kompetanse, levende naering, naturmessi­ge fortrinn – eller en kombinasjo­n av disse.

De offentlige bevilgning­ene må vaere langsiktig­e og forutsigba­re for å skape høy kvalitet og konkurrans­edyktighet i forskninge­n. Det er en sammenheng mellom satsing på forskning, utvikling og innovasjon, og vekst i økonomien. Det er viktig for Norge å vaere et foregangsl­and på forskning innen fossile og fornybare energikild­er, men også annen teknologi. Det vide spekteret i forsknings­miljøer på universite­ter og høyskoler må oppretthol­des. Vi vil satse mer på kommersial­isering av forskning. Dette vil stimulere til innovasjon, økt verdiskapi­ng og flere norske arbeidspla­sser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway