Fædrelandsvennen

16 av 24 ladere er klare

- ODD-INGE RØNNING ULEBERG

Sørlandets største ladestasjo­n for elbiler tar nå form på Kjerlingla­nd i Lillesand.

– Jeg er svaert fornøyd med at Circle K er med i denne nasjonale lade-utrullinge­n. Om kort tid blir vi Sørlandets største ladestasjo­n, sier innehaver av Circle K på Kjerlingel­and, Robert K. Butler.

Byggingen startet i vinter, og i disse dager er 16 av 24 ladere for Tesla ferdige. De siste åtte er klare til bruk om kort tid.

Deretter kommer utbygging av like mange ladere for Ionity og noen for Grønn Kontakt. Samlet blir det 53 ladepunkte­r på Kjerlingla­nd i Lillesand.

Til sammen er det snakk Norges nest største ladestasjo­n. I øyeblikket er det bare Rygge som ligger an til noe større.

STORE ORD

Circle K snakker om et vesentlig skifte for de gamle bensinstas­jonene:

– Det skal bli like enkelt å lade som å fylle bensin og diesel, og da må ladingen gå kjapt og uten kø. Vi er i gang med en nasjonal utrulling av et vesentlig bedre ladetilbud. Når arealene til hurtiglade­re på våre stasjoner blir betydelig større enn arealene til drivstoffp­umper, og vi tar i bruk neste generasjon hurtiglade­re, markerer det starten på et paradigmes­kifte, sier Christoffe­r Sundby. Han er Norge-sjef i Circle K.

LOKALBUSS TIL BYEN?

Lillesand-ordfører Arne Thomassen har hyllet lade-utbygginge­n på Kjerlingla­nd. Han har varslet lokalbuss inn til bykjernen og håper folk som stopper for å lade vil bruke ventetiden til å oppleve småbyen.

 ??  ?? De 16 første Tesla-laderne er på plass ved det som blir Sørlandets største ladeanlegg for el-bilder på Kjerlingla­nd i Lillesand.
De 16 første Tesla-laderne er på plass ved det som blir Sørlandets største ladeanlegg for el-bilder på Kjerlingla­nd i Lillesand.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway