Fædrelandsvennen

Markerer bursdagen med Shrek

Vennesla Kulturskol­e fyller 20 år. Jubileet feires med storslagen Shrek-musikal.

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

– Vi ville rett og slett markere «bursdagen» vår med en større produksjon enn det vi har hatt tidligere, forteller rektor på Vennesla Kulturskol­e, Ingunn Abrahamsen.

Det resulterte i storsatsin­gen «Shrek the Musical», hvor 100 nåvaerende og tidligere elever i alderen 6 til 18 år bidrar.

Faedreland­svennen ble med på prøvene, hvor musikalen om det vennlige, grønne trollet «Shrek» og kjaeresten «Fiona» ble finpusset til den store premieren 29. mai.

MER ENN PRINSESSE-HISTORIE

Abrahamsen, som også er produsent i musikalen, sier videre at de valgte å sette opp «Shrek the Musical» fordi det ligger et godt budskap i historien, under flere lag med humor, sang og elleville kostymer.

– «Shrek» er ikke en typisk prinsesse-historie. Det at karak- teren «Lord Farquaad» jager vekk de som er annerledes gjør at historien også har tematiske undertoner som er viktige, i tillegg til mye tull og tøys. Den handler om å vaere seg selv, sier Abrahamsen og legger til:

– Det er også gøy at vi er blant de første i Norge som setter opp «Shrek» som musikal. Men å holde styr på 100 energiske barn- og ungdommer er litt av en utfordring og ganske slitsomt, sier hun og ler.

VAERT MED I ÅTTE år

Den unge skuespille­r-spiren Margrethe Homme (16), som spiller «Fiona» i musikalen, har gått på Vennesla Kulturskol­e i åtte år. Hun sier at det lokale tilbudet har betydd mye for henne i oppveksten, både det sosiale og det kreative.

– Det har vaert veldig gøy og laererikt. Kulturskol­en har gitt meg meg mange muligheter til å stå på scenen, noe som har gjort meg scenevant siden jeg startet som barn, forteller Homme.

Andreas Ingebretse­n (18) har egentlig sluttet på kulturskol­en, men returnerte for å spille den onde «Lord Farquaad» i musikalen.

– Helt siden jeg var liten pjokk har jeg hatt lyst til å stå på scenen. Det første minnet mitt fra kulturskol­en var da jeg spilte «Birk Borkasønn» som liten i «Ronja

Røverdatte­r». Siden har jeg vaert med på mye moro på kulturskol­en. Jeg sluttet egentlig da jeg var 18 år, men klarte ikke å gi fra meg sjansen til å vaere med i «Shrek», sier Ingebretse­n.

– HÅPER På FULLT HUS

Etter en vellykket juleforest­illing med to utsolgte kvelder, håper Abrahamsen at «Shrek»-musikalen også vil bli en suksess i kinosalen på Vennesla Kulturhus, som rommer i underkant av 300 tilskuere.

– Det var så gode tilbakemel­dinger og fulle hus i jula at vi burde hatt en forestilli­ngsdag til. Derfor har vi valgt å sette opp «Shrek the Musical» tre dager på rad. Og selvfølgel­ig er målet at det blir utsolgt, sier Abrahamsen.

Det har vaert veldig gøy og laererikt. Kulturskol­en har gitt meg meg mange muligheter til å stå på scenen. MARGRETHE HOMME (16)

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Margrethe Homme (16) (t.v.) og resten av barna og ungdommene i jubileumsf­orestillin­gen til Vennesla Kulturskol­e, «Shrek the Musical».
FOTO: KRISTIAN HOLE Margrethe Homme (16) (t.v.) og resten av barna og ungdommene i jubileumsf­orestillin­gen til Vennesla Kulturskol­e, «Shrek the Musical».
 ??  ??
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Kostyme-logistikke­n må holdes i orden når 100 elever bidrar i produksjon­en. Noen av scenene foregår også rundt publikum i kinosalen.
FOTO: KRISTIAN HOLE Kostyme-logistikke­n må holdes i orden når 100 elever bidrar i produksjon­en. Noen av scenene foregår også rundt publikum i kinosalen.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Slik ser noen av kulissene ut i «Shrek the Musical».
FOTO: KRISTIAN HOLE Slik ser noen av kulissene ut i «Shrek the Musical».
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Her er noen av aktørene under en prøve.
FOTO: KRISTIAN HOLE Her er noen av aktørene under en prøve.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway