Fædrelandsvennen

Forsvarskj­empe til Vipers

Da Norge ble europamest­ere i 2016 imponerte Silje Waade (24) voldsomt i forsvar. Nå håper hun å kjempe seg tilbake på landslaget gjennom spill for Vipers.

- Silje Waade

– EM i 2016 ga kjempemers­mak, og jeg ønsker meg selvfølgel­ig tilbake på landslaget. Men akkurat nå tenker jeg mest på egen utvikling, og å komme tilbake på et enda bedre nivå enn i 2016. Så får vi se om det holder til å få spille for verdens beste landslag, sier Silje Waade – som i sin mesterskap­sdebut i 2016 imponerte voldsomt for de norske europamest­erne.

Siden har hun vaert mye skadet, og bare spilt to landskampe­r etter EM – den siste 1. oktober i fjor. To korsbånd- og en menisk operasjon må ta sin del av skylden for at det først var på nyåret i år at hun begynte å vise litt av gammel storhet. Mandag ble det offentligg­jort at trønderen forlater Byåsen for å spille for Vipers de neste to sesongene.

VIL SPILLE CHAMPIONS LEAGUE

– Dette gjør jeg fordi Vipers er Norges beste lag, det er stor interesse rundt klubben og fordi det virker som om hele Kristiansa­nd er engasjert i det den holder på å skape. I tillegg spiller de i Champions League, noe jeg aldri har gjort. Dessuten får jeg vaere del av en god treningsku­ltur og treningsgr­uppe. Dette ser jeg som et skritt i riktig retning for karrieren min, sier Waade.

Hun er venstrehen­dt, og skal supplere Linn Jørum Sulland og Josefine Intelhus (ny fra Stabaek) på høyrebacke­n hvor hun må for- berede seg på langt tøffere konkurrans­e enn hun hadde i Byåsen.

– Det ligger store utviklings­muligheter i å få spille 60 minutter, men jeg tror jeg har kommet til et stadie i karrieren der jeg trenger å bli pushet mer. Og nå kan jeg i tillegg laere av Linn, som har ekstremfer­digheter på langskudd, noe jeg også ønsker å utvikle, sier 24-åringen.

– INTERNASJO­NAL ERFARING

Påtroppend­e Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad ser et stort potensial i Waade.

– Nå har vi mistet to gode forsvarsss­pillere i Kari (Brattset) og Kristine (Lunde-borgersen), og Silje kan tette ei luke der. I tillegg er hun en anvendelig spiller som kan brukes både på kant og bakover på banen. Dessuten er hun høy, og vi har sett henne spille godt i et internasjo­nalt mesterskap, sier Gjekstad.

– Er det gambling å satse på en spiller med en slik skadehisto­rikk?

– Nå er det slik at veldig mange håndballsp­illere har alvorlige skader. Vi må selvfølgel­ig ta hensyn til det, men jeg husker da vi hentet Karoline Dyhre Breivang til Larvik så hadde hun også tatt korsbåndet, men likevel spilte hun i ti sesonger uten problemer, svarer Gjekstad.

Så langt har Vipers hentet Waade og Hanna Yttereng fra Byåsen samt de to Stabaek-jentene Josefine Intelhus og Henny Reistad. Mens Lunde-borgersen, Kristin Nørstebø, Sakura Hauge, Pernille Wang Skaug og Lina Jensen har forlatt årets trippelmes­tere.

LETER OVERALT

På spørsmål om de to angolske landslagss­pillerne, som VG har skrevet at Vipers skal vaere på jakt etter, henviser han til daglig leder Terje Marcussen – men Gjekstad bekrefter at det kommer inn flere spillere.

– Ja, vi kommer til å få noen til i troppen.

– Hvor trenger dere forsteknin­ger?

– Det som er viktig er å ha en tropp som tåler et tøft Champions League-program. Vi har ganske mange landslagsp­illere etterhvert, men vet at det trolig vil komme skader. Jeg synes vi har mange gode spillere i alle posisjoner, men vi må ha mer enn én og kanskje mer enn to også i hver posisjon. Også må vi ha et treningsmi­ljø som funker. Det er ingen åpenbare svakheter, men vi må ha en stall som er stor nok, sier Gjekstad.

Terje Marcussen vil verken bekrefte eller avkrefte at de jobber med å hente de to afrikanern­e – strekspill­er Albertina Kassoma samt en bakspiller, men sier følgende:

– Vi ønsker å ha det best laget i Norge i mange år fremover, og da må vi forsterke i både Norge og i andre deler av verden, sier Marcussen.

 ??  ??
 ?? FOTO: VIDAR RUUD / NTB SCANPIX ?? Silje Waade (til høyre i denne duellen) har hittil hatt sin store styrke i forsvar. Men når hun nå gjør Vipers-spiller av seg har hun et mål om å også bli langt farligere fremover.
FOTO: VIDAR RUUD / NTB SCANPIX Silje Waade (til høyre i denne duellen) har hittil hatt sin store styrke i forsvar. Men når hun nå gjør Vipers-spiller av seg har hun et mål om å også bli langt farligere fremover.
 ?? FOTO: HÅVARD HAUGSETH JENSEN ?? Silje Waade går fra Byåsen til Vipers.
FOTO: HÅVARD HAUGSETH JENSEN Silje Waade går fra Byåsen til Vipers.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway