Fædrelandsvennen

To dager på rad hadde noen tatt båtplassen

Lørdag og søndag hadde noen tatt båtplassen til Evy og Pål Le Page da de kom til lands i Bertes. Snylterne risikerer lite.

- TEKST: ODD-INGE RØNNING ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

Evy Le Page koste seg på sjøen i helga, men da hun skulle legge til i Bertes hadde noen tatt båtplassen hennes. Snylterne risikerer lite.

– Det er riktig at du kan ta deg en båtplass uten å risikere noe saerlig. Vi har ikke noen gode systemer for dette. Byggservic­e-vakta rykker ut så fort den kan for å flytte feilplasse­rte båter. Men vi sender ikke regning til noen, sier avdelingsl­eder i Kristiansa­nd Eiendom, Per Christian Nygård.

– Det håper jeg det blir forandring på. Noe så frekt, sier Evy Le Page.

– Vi betaler over 6000 kroner i året for båtplassen. Da forventer man at den er ledig når man kommer hjem om kvelden, sier hun.

JOLLE OG DAYCRUISER

Hun hadde ikke tenkt å ta opp saken, men da båtplassen hennes var «stjålet» to dager på rad denne helgen, fikk hun nok.

Lørdag lå det en liten jolle på båtplassen. Da greide Evy og mannen Pål nokså enkelt å få dratt den vekk.

Søndag var det verre. Da ekteparet kom inn fra en herlig dag på sjøen, lå det en svaer daycruiser i plassen deres.

Evy og mannen hadde ikke lyst til å ta ansvaret hvis de skadet en annen manns båt.

– Vi ringte politiet, men de kan ikke gjøre noe uten begjaering fra eier av småbåthavn­a. Vi fikk etter en stund kontakt med vakta i kommunen, forteller Evy Le Page.

Helgevakt hos byggservic­e i kommunen, Harald Lindekleiv, sier at kommunens folk rett som det er må ut og flytte båter som er fortøyd i andre folks båtplasser.

Kristiansa­nd kommune har 22 ulike småbåthavn­er med til sammen 4800 plasser.

Lindekleiv synes det er frekt å snylte på andres båtplasser.

– BØR INNFØRES GEBYR

– Skikkelig dårlig gjort, men de risikerer lite, sier Lindekleiv, mens han og Pål Le Page flytter på «snyltebåte­n».

Lindekleiv foreslår at kommunen skaffer seg to-tre ledige båtplasser der «snylte-båter» kan fortøyes og låses. Eieren kan deretter hente båten mot et klekkelig gebyr.

– Det er jo for galt at fellesskap­et skal betale for å ordne opp i dette, sier Lindekleiv.

Avdelingsl­eder i bygg- og eiendomsav­delingen i Kristiansa­nd kommune, Per Kristian Nygård, er enig i at dagens rutiner ikke er gode nok.

– Jeg kan ikke si omfanget eksakt. Men det skjer rett som det er at våre folk må ut å ordne opp. Vi har etter en samlet vurdering funnet ut at det beste er å sende mannskaper ut for å ordne opp i hvert enkelt tilfelle, sier han.

NY GJENNOMGAN­G

Nygård mener Kristiansa­nd kommune nå må ta en ny runde på regelverk og rutiner. Snylterne slipper for billig, mener han.

– Det er ikke bare å ta en annens båt i varetekt. Bare politiet har de fullmakten­e nå. Og hvis politiet skulle hente alle båter som ble plassert feil, ville det påføre politiet store kostnader. Vi har dialog om dette, uten at vi har fått til noen løsning, sier Nygård.

– Men parkerings­selskapet kan jo skrive ut p-gebyrer?

– Ja, og en gebyrordni­ng kan vaere mulig. Men spørsmålet om flytting er noe mer komplisert, sier Nygård.

– Men hvis ikke dere har system, er det jo egentlig fritt fram for snyltere?

– Hvis vi ser gjenganger­e, vil vi selvsagt sette inn spesielle tiltak. Vi har tatt båter på land via politiet og forsøkt å sende regning noen ganger, sier Nygård.

 ??  ??
 ?? FOTO: ULEBERG, ODD INGE ?? Noe så frekt, synes Evy Le Page. To dager på rad har noen knabbet båtplassen i Bertes. Bak ser du Pål Le Page og kommunens Harald Lindekleiv mens de forsøker å få plassert «snyltebåte­n» på en plass ingen andre bruker.
FOTO: ULEBERG, ODD INGE Noe så frekt, synes Evy Le Page. To dager på rad har noen knabbet båtplassen i Bertes. Bak ser du Pål Le Page og kommunens Harald Lindekleiv mens de forsøker å få plassert «snyltebåte­n» på en plass ingen andre bruker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway