Fædrelandsvennen

Ingen gjenopptak­else av Baneheia-saken nå

Det blir ingen behandling av drapsdømte Viggo Kristianse­ns begjaering om gjenopptak­else av Baneheia-saken før tidligst til høsten.

- NTB

– Den kommer nok utpå høsten en eller annen gang. Saken er under utredning. Vi etterforsk­er noe på den, så det tar litt mer tid. Det er helt umulig for oss å vite nøy- aktig når begjaering­en blir behandlet, men det blir i hvert fall ikke nå, sier Gjenoppta k elseskommi­sjonens leder, advokat Siv Hallgren.

Kommisjone­ns første møte etter sommerferi­en er 29. og 30. august. Normalt møtes de åtte eller ni ganger i året.

– Fjorten dager før møtene vet jeg omtrent hvilke saker som kommer opp. Nå vet jeg at denne begjaering­en ikke kommer opp, sier Hallgren før siste møte før sommerferi­en 13. og 14. juni.

Tidligere i mai ble det kjent at foreldrene til Viggo Kristianse­n er styrket i troen på at sønnen vil lykkes i sitt sjette forsøk på å få dobbeltdra­pssaken gjenopptat­t. Begjaering­en ble sendt til kommisjone­n i juli i fjor.

Foreldrene tror Bjørn Olav Jahrs bok «Drapene i Baneheia. To historier. En sannhet», der forfattere­n går i rette med det han mener var en feilaktig domfellels­e av Kristianse­n, har ført til endring.

Åtte år gamle Stine Sofie Sørstrønen og ti år gamle Lena Sløgedal Paulsen ble funnet voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansa­nd i mai 2000. To år senere ble de to kameratene dømt.

Kristianse­n soner en forvarings­dom på 21 år, mens medtiltalt­e Jan Helge Andersen ble dømt til 19 års fengsel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway