Fædrelandsvennen

Kjørte i grøfta med vilje og satte fyr på bilen

- ERLEND OLSBU

27-åringen hevdet hun måtte svinge unna et dyr, men ble ikke trodd av forsikring­sselskapet. Nå er hun dømt til fire måneders fengsel.

Lørdag 15. oktober 2016 rykket brannvesen­et ut til en bilbrann på fylkesvei 417 mellom Gjerstad og Vegårshei. Mercedesen var helt overtent da mannskapen­e ankom etter 17 minutter.

Sjåføren, en 27 år gammel kvinne fra Østlandet, forklarte at det kom et dyr ut i veibanen, slik at hun mistet kontrollen og krasjet i en fjellknaus i veikanten. Så begynte bilen å brenne.

BRENNBAR VAESKE

Kvinnens forsikring­sselskap trodde ikke på forklaring­en og anmeldte henne for forsikring­sbedrageri.

14. mai møtte 27-åringen som tiltalt i Aust-agder tingrett. «Retten mener at tiltalte forsettlig kjørt bilen inn i en stein/fjellnabb i lav hastighet, maksimalt 18 km/t, for deretter forsettlig å tenne på sin egen bil i den hensikt å få utbetalt erstatning fra DNB Forsikring AS», konkludert­e tingretten.

Retten mener 27-åringen helte brennbar vaeske over bilens frontrute og deler av panseret før hun tente på.

INGEN BREMSESPOR

I dommen framgår det at kvinnen har forklart at hun kjørte i 60–70 kilometer da hun havnet i grøfta. Retten mener dette ikke kan stemme, ettersom skadene på bilens karosseri var minimale. Retten viser til at det ikke var bremsespor og at airbagene ikke ble utløst.

Bil hadde en verdi på rundt 420.000 kroner. Kjøretøyet var beheftet med et salgspant på 400.000 kroner hos Santander Consumer Bank.

Retten mente aktors påstand om seks måneders fengsel var litt for streng og dømte henne til 120 dagers fengsel.

Kvinnen er i tillegg dømt til å erstatte forsikring­sselskapet­s utgifter til granskinge­n av bilbrannen, som beløp seg til 41.702 kroner.

– Hun er kjent med resultatet, men jeg har ikke fått snakket noe saerlig med henne om dommen. Vi har foreløpig ikke tatt stilling til ankespørsm­ålet, sier 27-åringens forsvarer, advokat Pål Christense­n.

 ?? FOTO: POLITIET ?? Kvinnens Mercedes ble helt ødelagt i brannen.
FOTO: POLITIET Kvinnens Mercedes ble helt ødelagt i brannen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway