Fædrelandsvennen

Laget master av «dickpics»

Masteren til Silje Gabrielsen (29) består av klaer med broderte peniser. Hun ble nemlig lei av å motta uønskede «dickpics» på datingappe­r.

- JULIE SØRENSEN MOLVIK

– Noen velger å skylde på kvinnen som mottar «dickpics», og ikke mennene, sier Gabrielsen om tilbakemel­dinger hun har fått på prosjektet sitt.

Kunstfagst­udentene ved Universite­tet i Agder arrangerer i disse dager «Uiart festival», med over 100 konserter, forestilli­nger og utstilling­er på 12 dager. En av utstilling­ene består av klaer med broderte peniser. Det er masterstud­ent Silje Gabrielsen fra Lyngdal som står bak.

– Jeg var singel jente som var på forskjelli­ge datingappe­r. Der tikket det ofte inn penisbilde­r helt uoppfordre­t, så etter hvert begynte jeg å samle på dem, forteller Gabrielsen som bakgrunnen for masteroppg­aven.

Gjennom tre år fikk hun tilsendt 200 «dickpics». Flere av disse utgjør nå masteroppg­aven hennes, som er klaer funnet på bruktbutik­ker med broderte peniser og yrket til avsenderen. Ellers er de holdt anonyme.

Gabrielsen ønsket å finne svar på hvorfor så mange menn sender bilde av kjønnsorga­net sitt helt uoppfordre­t til fremmede. Gjennom en spørreunde­rsøkelse fikk hun 62 anonyme svar fra menn som sender «dickpics». Det ga henne blandede tilbakemel­dinger.

– Noen har sendt det til kjaeresten, og det er jo helt innafor. Andre har gått for «shotgunmet­oden», altså bare gå rett på sak for å uttrykke at de ikke er på jakt etter kjaereste. Andre er redd for å bli «ghostet» (at en part aldri svarer, journ. anm.), og har da tydd til å sende bilde av penis i tro på at det kanskje kan hjelpe.

Etter at flere aviser har skrevet om prosjektet til Gabrielsen, har hun fått mange reaksjoner.

– Noen sier «jeg heier på deg!» og at det er bra jeg tar opp tematikken. Andre sier at «nå må du flytte bort fra Sørlandet», og at det sikkert er min egen feil ved at jeg har lagt ut lettkledde bilder av meg selv. Men jeg skal love deg at mine bilder er meget uskyldige, ler hun.

 ?? FOTO: JULIE SØRENSEN MOLVIK ?? Silje Gabrielsen tar master i kunstfag ved Universite­tet i Agder. I oppgaven har hun tatt for seg fenomenet «dickpics», ved å kombinere det «vulgaere» ved en penis og det uskyldige med brodering.
FOTO: JULIE SØRENSEN MOLVIK Silje Gabrielsen tar master i kunstfag ved Universite­tet i Agder. I oppgaven har hun tatt for seg fenomenet «dickpics», ved å kombinere det «vulgaere» ved en penis og det uskyldige med brodering.
 ?? FOTO: JULIE SØRENSEN MOLVIK ?? Flere aviser har skrevet om prosjektet hennes, som har ført til mange reaksjoner. Mange mente blant annet det bare var arbeidsled­ige som sendte «dickpics». – Det er det absolutt ikke, så jeg illustrere det ved å skrive yrket til avsenderen ved siden av...
FOTO: JULIE SØRENSEN MOLVIK Flere aviser har skrevet om prosjektet hennes, som har ført til mange reaksjoner. Mange mente blant annet det bare var arbeidsled­ige som sendte «dickpics». – Det er det absolutt ikke, så jeg illustrere det ved å skrive yrket til avsenderen ved siden av...
 ?? FOTO: JULIE SØRENSEN MOLVIK ?? – Det har blitt lagd kunst av peniser i mange år, men jeg har prøvd å gjøre det diskret. Flere av broderiene ser man ikke før man ser godt etter, sier Gabrielsen.
FOTO: JULIE SØRENSEN MOLVIK – Det har blitt lagd kunst av peniser i mange år, men jeg har prøvd å gjøre det diskret. Flere av broderiene ser man ikke før man ser godt etter, sier Gabrielsen.
 ?? FOTO: JULIE SØRENSEN MOLVIK ?? – Denne er litt gøyal da. Blomstene kan illustrere saed, sier hun.
FOTO: JULIE SØRENSEN MOLVIK – Denne er litt gøyal da. Blomstene kan illustrere saed, sier hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway