Fædrelandsvennen

Kan bli trampoline­park i Sørlandspa­rken likevel

-

By- og miljøutval­get gjør et lite byks over regelverke­t for at de unge skal kunne hoppe på trampoline i Sørlandspa­rken.

– Jeg vil se at Fylkesmann­en griper inn i dette vedtaket. Gjør de det, må vi ta den fighten, sa Trond Blattmann i by- og miljøutval­get torsdag.

God Driv AS, eiendomsse­lskapet til Vennesla-investor Tore Gustav Drivenes, har søkt om å bygge trampoline­park på 2000 kvadratmet­er.

De har en nasjonal aktør på hånden. Sørlandspa­rken skal vaere eneste aktuelle lokaliseri­ng av hensyn til plassbehov­et.

Handelspar­ken ble diskutert fram og tilbake innen bystyret vedtok den nye og restriktiv­e regulering­splanen i 2015.

– Saken er ganske grei, såpass nye vedtak kan vi ikke gå imot, mente Petter Benestad (V).

Men flertallet synes trampoline­park i Sørlandstu­net, som det aktuelle området heter, er en kurant idé.

Her gjelder en egen detaljregu­leringspla­n fra 2013, og det er denne politikern­e med sju mot to (V, MDG) stemmer vedtok å endre til fordel for økt fysisk aktivitet.

God Driv har tillatelse til 2000 kvadratmet­er tjenesteyt­ing i dag, med formål treningsse­nter, bowlinghal­l eller lekeland. Men det er et tak på maks 1000 kvadratmet­er per virksomhet, etter mekling med Fylkesmann­en i sin tid.

I dag finnes et treningsse­nter på 700-800 kvadratmet­er, det betyr at de har kun 1200–1300 igjen. Derfor søkes det om å øke areal for tjenesteyt­ing til totalt 3000 kvadratmet­er, og maks 2000 per virksomhet.

Utvalget gikk ikke med på å øke totalareal­et til 3000, men maksareal per virksomhet fra 1000 til 2000.

– Dette gir oss et mulighetsr­om til å se på hvordan vi kan få til totalen, sier markedssje­f Terje Myk-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway