Fædrelandsvennen

Følg laksefiske­t på fvn.no

- KJETIL NYGAARD

Blir det storfangst? Følg fisket direkte på fvn.no!

Laksefiske­t betyr mye for mange sørlending­er. I dag starter det, og vi følger det direkte på fvn.no.

Fiskerne sitter våkne langs elva flere timer for å sikre seg den beste fiskeplass­en i grålysning­en den aller første morgenen det er lov å fiske.

Faedreland­svennen vil i år vaere tilstede både i Otra, Mandalselv­a og Tovdalselv­a for å følge fisket. Vi presentere­r ferske fangster fra leserne, videorepor­tasjer, livekamera fra Boen og livestudio med oppdaterin­g fra alle elvene.

FORKORTET SESONGEN

I Otra har man opplevd en svikt i fangsten i forhold til andre elver på Sørlandet de siste årene. Det har man tatt konsekvens­ene av, og forkortet sesongen med to uker i år.

– Vi gjør dette for å vaere føre var, og sørge for at vi i alle fall ikke overfisker, sa Jostein Mosby, leder av Otra Laksefiske­lag, tidligere i vår.

Før har sesongen blitt evaluert halvveis, og hvert år har fisket blitt forlenget til 15. september. Men det vil ikke skje i år.

Kvoten forblir den samme: Maks to laks per fisker per døgn, og maks 50 kilo hele sesongen.

Styret i Otra laksefiske­lag opplyser på sine hjemmeside­r at de er bekymret for laksebesta­ndens utvikling i Otra.

– Fangstene er betydelig redusert de siste årene, og vi observerer mindre laks på gyteplasse­ne enn hva vi gjorde tidligere, skriver styret.

SEND OSS LAKSEBILDE

Har du fått en laks, eller har du tatt et godt bilde eller video fra starten på laksefiske­t? Tagg det #fvnlaks, eller send det til oss på tips@fvn.no eller 03811!

Det beste bildet som sendes inn fra elva honoreres med et halvt års gratis digitalabo­nnement på fvn.no.

 ?? ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Geir Atle Johannesse­n fikk en laks på 6,8 kg 1. juni i fjor. Her veies den av Egil Odderstøl.
ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD Geir Atle Johannesse­n fikk en laks på 6,8 kg 1. juni i fjor. Her veies den av Egil Odderstøl.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway