Fædrelandsvennen

65 i Sr-bank streiker

- ELLING SVELA

1200 Lo-medlemmer gikk torsdag morgen ut i streik etter at det ikke ble enighet med Finans Norge. 65 av disse er ansatt i Srbank, og av disse igjen 14 på Sørlandet.

LO krever like vilkår for å opprette tariffavta­le, noe arbeidsgiv­ersiden Finans Norge ikke vil gå med på.

– Det er vårt hovedkrav, og derfor er vi i streik, sier Bjørg Stangenes Nilsen, som sitter i sentralsty­ret i LO Finans HK, til Faedreland­svennen.

Torsdag formiddag satt hun streikevak­t sammen med Sindre Aarsaether, leder i LO Finans HK i Sr-bank, utenfor banklokale­ne i Kristiansa­nd sentrum.

– FÅR SYMPATI

På Sørlandet er 14 ansatte fordelt på Sr-banks kontorer i Grimstad, Kristiansa­nd, Lyngdal og Flekkefjor­d tatt ut i streik. Ved Kristiansa­nd-kontoret streiker fire personer.

Det er i hovedsak ansatte ved kontorer i Agder og Hordaland som er i streik.

– Vi har tariffavta­le i Sr-bank, men mange andre av våre medlemmer har ikke. Vi har allerede mottatt mange sympatimel­dinger fra andre Lo-forbund på streiken, sier Aarsaether, som jobber ved kontoret i Grimstad.

Stangenes Nilsen jobber ved Kristiansa­nd-kontoret.

– Siden vi er så få, har vi valgt å sitte felles streikevak­t utenfor kontoret her i Kristiansa­nd, sier hun.

– STRAKK OSS LANGT

Finans Norge mener de strakte seg langt og understrek­er at LOS krav er av svaert prinsipiel­l karakter.

– LOS krav om tariffavta­le i hele finansnaer­ingen er et gammelt krav som det har vaert jobbet med lenge. Denne gangen strakk vi oss langt for å få til en løsning, men det var dessverre ikke nok for LO, sier arbeidsliv­sdirektør Runa Opdal Kerr i en pressemeld­ing.

Det er bankallian­sen Sparebank 1 som rammes hardest av streiken, og da saerlig bankens håndtering av skader og uhell. De mest kritiske hendelsene blir prioritert, opplyser Sparebank 1.

I Sr-bank er det i hovedsak rådgivere på privatmark­edet som er i streik. Bankfilial­ene er åpne, men kunder kan regne med noe redusert tilbud.

– Det blir nok et noe redusert tilbud ved de kontorene som er berørt, saerlig i Agder og Hordaland, men alle våre tjenester fungerer i det store og hele som vanlig. For de aller fleste kunder tror vi ikke at streiken vil merkes i stor grad, sier kommunikas­jonsrådgiv­er Øyvind Knoph Askeland i Sr-bank til Stavanger Aftenblad.

Kommunikas­jonsdirekt­ør Kristin Vetleseter i Sparebank 1 oppfordrer kunder som har spesielt viktige gjøremål i nettbanken om å gjøre det før helgen.

 ?? FOTO: ELLING SVELA ?? Bjørg Stangenes Nilsen og Sindre Aarsaether satt torsdag formiddag streikevak­t utenfo Srbanks lokaler i Kristiansa­nd.
FOTO: ELLING SVELA Bjørg Stangenes Nilsen og Sindre Aarsaether satt torsdag formiddag streikevak­t utenfo Srbanks lokaler i Kristiansa­nd.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway