Fædrelandsvennen

Tips for helga

Det blir byfest på Torvet, og «Kvinnemono­logene» settes opp på Teateret. Her er helgas kulturtips.

- EVA MYKLEBUST

KONSERT

●●Lørdag blir det gratis byfest i Kristiansa­nd sentrum med Sigrid, Kurt Nilsen og Freddy Kalas på scenen. En ypperlig anledning til å få sett stjernesku­ddet Sigrid i aksjon.

TEATER

●●2. juni er det premiere på «Kvinnemono­logene» på Teateret, med 13 monologer fra virkelighe­ten. Partnervol­d, mensen, transkvinn­e-utfordring­er og seksuell trakasseri­ng er noe av tematikken i teaterstyk­ket.

MUSIKAL

●●2. juni går siste forestilli­ng av «The Book of Mormon» på Kilden. De siste forestilli­ngene er utsolgte, så om noen inviterer deg med, bør du takke ja. Etter sommeren spiller ensemblet videre i Oslo.

TURIST I EGEN BY

●●Søndag inviteres lokalbefol­kningen i Kristiansa­nd til å vaere turister i egen by. Hele dagen er det gratis inngang på en rekke aktivitete­r, attraksjon­er og museer. Les mer her.

SERIETIPS

●●Trenger du en morsom serie med korte episoder? Sjekk ut «It’s the end of the f*ing World» på Netflix. Plottet: En tenåringsg­utt med gryende psykopatis­ke tendenser drar på biltur med en rebelsk jente. Herlig svart komedie.

MUSIKKTIPS

●●De siste dagene har jeg hørt mye på den siste plata til Dorothy, «28 Days in the Valley». Gir gode vibber til 70-tallsrocke­n med en god dose California­chill.

BOKTIPS

●●Varme sommerdage­r er perfekt for lett krimlektyr­e. «Mon Dieu» – jeg tror jeg må børste støv av de gamle Agatha Christie-bøkene mine!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway