Fædrelandsvennen

Svømme-norge inntar Aquarama

- TORBJØRN WITZØE

For sjette året på rad blir Kristiansa­nd denne helga vertsby for Norges største svømmestev­ne både når det gjelder antall starter og utøvere.

– Med over 720 deltakere fra Finnmark i nord til Mandal i sør bidrar Aquarama Open til å sette Kristiansa­nd og landsdelen på svømmekart­et. Flere lokale utøvere bør også kunne hevde seg helt i toppen, tror Petter Brattland.

I snart et år har arrangemen­tkomiteen arbeidet med forberedel­sene. Når stevnet fredag formiddag blåses i gang, står 150 frivillige fra arrangørkl­ubbene Varodd svømmeklub­b og Vågsbygd Svømme- og Livredning­sklubb klare til ytterliger­e dugnadsinn­sats. I tillegg er et dommerkorp­s på 30 engasjert for å kunne avvikle nesten 4500 starter.

– Den største utfordring­en var i år faktisk å finne overnattin­g til alle utøverne og støtteappa­ratet. Vi hadde sikret oss til sammen 235 rom på to hoteller, men i resten av byen var alt fullt. Dessverre var det svømmere som lot vaere å melde seg på grunnet manglende hotellrom, sier Petter Brattland.

Takket vaere at de i siste liten fikk muligheten til å leie og benytte det gamle Agder Energi-bygget på Tangen, ble det ordnet overnattin­g for 50– 60 personer som ikke hadde noen plass å sove.

Det har så langt ikke lykkes arrangøren­e å få internasjo­nal deltakelse i Aquarama Open. Petter Brattland sier de har innledet en dialog med landslagsl­edelsen for å få dem til å legge inn stevnet inn i terminlist­a for sine svømmere.

Arrangøren­e har fra tidligere deltakere fått mye skryt for både stevnet, svømmeanle­gget og den flotte beliggenhe­ten ved Bystranda.

Fra Sørlandet er det påmeldt svømmere fra klubbene Team Sør, KSA, Vågsbygd, Varodd, Farsund, Flekkefjor­d, Mandal, Lillesand, Vennesla, Masør og Grimstad.

 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Stevnelede­r Petter Brattland som her er avbildet under fjorårets Aquarama Open, gleder seg til å se over 720 svømmere i vannet denne helga.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Stevnelede­r Petter Brattland som her er avbildet under fjorårets Aquarama Open, gleder seg til å se over 720 svømmere i vannet denne helga.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway