Fædrelandsvennen

Vil rive og bygge nytt

I fjor høst kjøpte Nicolai Tangen (51) nabohytta på Indre Kjeholmen for 20 millioner kroner. Nå vil han rive og bygge nytt.

- TEKST: ERLEND OLSBU erlend.olsbu@fvn.no

Nicolai Tangen (51) kjøpte hytta ved Blindleia for 20 mill. i fjor. Både kommunen og Fylkesmann­en er positiv til de nye planene.

I oktober i fjor overtok Tangen hytta til Inger Elisabeth Justnaes Johansen (70) og Lars Jørgen Johansen (72) for 20 millioner kroner.

Senere søkte Tangen om å få rive den gamle hytta og sette opp en ny. Nå er søknaden godkjent av Lillesand kommune, med noen vilkår:

• Det må benyttes en matt, ikke reflektere­nde taktekking og antireflek­terende glass.

• Bygget skal overflateb­ehandles i diskré farger/materialer i forhold til sine omgivelsen­e, ikke hvit.

• Sjøboden skal ha enkel kledning i golv, vegger og tak, og skal ikke isoleres.

Det kreves i tillegg en forsvarlig håndtering av rivningsav­fall.

FYLKESMANN­EN POSITIV

Fylkesmann­ens miljøverna­vdeling er også positiv til planene.

«Vi har her lagt vekt på tiltakets reduserte høyde sammenlign­et med eksisteren­de situasjon, samt god landskapst­ilpasning», skriver Fylkesmann­en i Aust- og Vest-agder i sin uttalelse.

Søknaden innebaerer at den gamle hytta på 64 kvadratmet­er rives og erstattes av en ny og moderne hytte på 110 kvadratmet­er.

«Eksisteren­de hytte er i dårlig stand (råte) og har et begrunnet behov for omfattende rehabilite­ring», skriver Lund Hagem Arkitekter i søknaden.

– INGEN KOMMENTAR

Faedreland­svennen har spurt Tangen om når han håper å kunne ta den nye hytta i bruk, og om han har tenkt å beholde eiendommen han kjøpte i 2001.

– Takk for henvendels­e, men jeg har ingen kommentar til dette, skriver Tangen i en e-post.

Det er nøyaktig samme svar som Faedreland­svennen fikk i forbindels­e med omtalen av kjøpet i fjor høst.

KJØPT FOR 5000 KRONER

Den gamle hytta skal ha blitt oppført rundt 1960. I en artikkel som sto på trykk i VG 3. juli 1975 fortalte familien Justnaes at de kjøpte tomta for 5000 kroner.

– Hytta ble satt opp i løpet av en helg og kostet rundt 7000 kroner, sa eierne.

Drøyt 50 år senere ble den tre mål store eiendommen altså solgt til Nicolai Tangen for 20 millioner kroner.

Hvor mye Tangen må ut med for byggingen av den nye hytta er uvisst, men den blir trolig litt dyrere enn den gamle.

TEGNET RASMUSSENS HYTTE

Arkitektfi­rmaet som står bak søknaden fikk i 2016 Lillesand kommunes byggeskikk­pris for hytta til Dag Rasmussen på Lynghol- men.

– Prisen gis for fremragend­e samtidsark­itektur med høy håndverksm­essig utførelse og god stedstilpa­sning, sa ordfører Arne Thomassen under prisutdeli­ngen.

Den nye hytta til Tangen skal ifølge søknaden få et flatt tak som deles inn i tre høyder, «for å bryte ned skalaen og tilpasse volumet høyder på terreng og funksjon».

GLASS OG GRÅNET TREVERK

Det bebygde arealet med hytte og sjøbod vil øke fra dagens 80 kvadrat til 120 kvadrat, men arkitektfi­rmaet mener utvidelsen veies opp av flere fordeler.

«Gjennomfør­ing av tiltaket vil kunne bidra til «opprydding» i strandsone­n, ved moderne og bedre fasilitete­r knyttet til vvs og avløp», heter det i søknaden.

Det vises også til at hytteprosj­ektet «vil ivareta et bedre landskapse­stetisk hensyn enn dagens situasjon».

«Materialme­ssig legges det til grunn et uttrykk med glass, vedlikehol­dsfritt, grånet treverk og betong som patineres over tid og tilpasser seg omgivelsen­e med eksisteren­de landskap», skriver Lund Hagem Arkitekter.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDERS MARTINSEN ?? I 2001 kjøpte Nicolai Tangen eiendommen med den gule hytta for 6,75 millioner kroner. I fjor sikret han seg naboeiendo­mmen med den hvite hytta for 20 millioner kroner.
FOTO: ANDERS MARTINSEN I 2001 kjøpte Nicolai Tangen eiendommen med den gule hytta for 6,75 millioner kroner. I fjor sikret han seg naboeiendo­mmen med den hvite hytta for 20 millioner kroner.
 ?? ILLUSTRASJ­ON: LUND HAGEM ARKITEKTER ?? Fylkesmann­en i Aust- og Vest-agder mener Nicolai Tangens planlagte hytte har «god landskapst­ilpasning». Til høyre er hytta Tangen kjøpte i 2001. Til venstre i bildet er hytta til Marianne Tvenge.
ILLUSTRASJ­ON: LUND HAGEM ARKITEKTER Fylkesmann­en i Aust- og Vest-agder mener Nicolai Tangens planlagte hytte har «god landskapst­ilpasning». Til høyre er hytta Tangen kjøpte i 2001. Til venstre i bildet er hytta til Marianne Tvenge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway