Fædrelandsvennen

Eikeland ny leder for Agder Frp

- TEKST: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N christian.johannesse­n@fvn.no

Lene Langemyr var nominert som leder for nye Agder Frp, men årsmøtet valgte Christian Eikeland. I en knapp votering tapte hun også nestlederv­ervet.

– Sånn er det. Vi er et parti som er for konkurrans­e, og jeg respektere­r årsmøtets valg. Jeg ønsker det nye fylkesstyr­et lykke til, sier Langemyr.

Nominasjon­skomiteen hadde innstilt Aust-agder Frps leder Lene Langemyr som leder for det sammenslåt­te fylkeslage­t. Men forrige helg annonserte Christian Eikeland, leder for Vest-agder Frp, sitt kandidatur til vervet.

Dermed ble det avstemning på lørdagens ekstra-årsmøte om hvem som skulle få det viktige vervet. Eikeland vant voteringen med 62 mot 25 stemmer.

– Jeg ble helt satt ut og rørt av å få en slik tillit av et nytt fylkespart­i. Det forplikter, sier Christian Eikeland, nyvalgt leder i Agder Frp.

Langemyr stilte dermed som kandidat til nestlederv­ervet, og der ble det votering med Odd Gunnar Tveit fra Birkenes som motkandida­t.

Også dette vervet tapte Langemyr med 40 mot 47 stemmer.

VRAKET INNSTILLIN­G

Langemyr forteller at det meste av valgkomite­ens innstillin­g ble vraket på årsmøtet.

– Det var benkeforsl­ag på alle plassene utenom én. Det er jo alltid spenning knyttet til når to fylkeslag

FAKTA

Unni Nilsen Husøy, Magnus Stø Kittelsen, Mariann Slettene, Torbjørn Klungland, Andreas Arff, Halvard Skaaland

1) Margrethe Risdal 2) Kjell Nilsen 3) Anju Manneråk 4) Theodor B. Helland slår seg sammen. Ikke alle kjenner hverandre, så sånt sett var det ikke så overrasken­de, sier Langemyr.

Det var likevel ingen slagen kvinne som Faedreland­svennen snakket med lørdag kveld.

– Det er mange spennende organisato­riske prosjekter for meg å ta tak i, og jeg er fortsatt kommunesty­remedlem i Grimstad Frp, sier Langemyr.

Hun mener det nye fylkesstyr­et nå må jobbe for å samle fylket og skape en åpen organisasj­onskultur. Eikeland mener det nye fylkeslage­t vil stå samlet.

Ingrid Williamsen

Studielede­r: Andreas Jacobsen

Medlemsans­varlig: Edward Terjesen

Medlemmer:

Varamedlem­mer:

SER MOT KOMMUNEVAL­GET

– Jeg synes vi har fått et veldig godt fylkesstyr­e, med seks stykker fra Aust-agder og fem fra Vest-agder. Dette er to fylker som kjenner hverandre godt. Styret er klare for å brette opp ermene og jobbe for partiet, sier Eikeland.

Første sak på agendaen er å forberede neste kommunesty­revalg.

– Vi er mer enn klare for å starte planleggin­gen. Vi skal vise oss fram både regionalt og nasjonalt, sier Eikeland.

Det arbeidet begynner han på med støtte fra årsmøtet.

– Jeg ønsket å stille for at årsmøtet skulle kunne ta stilling til den nye lederen. Det var en god tillit å få, sier Eikeland.

 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Christian Eikeland ble lørdag valgt til ny leder i Agder Frp etter votering mot Lene Langemyr.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Christian Eikeland ble lørdag valgt til ny leder i Agder Frp etter votering mot Lene Langemyr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway