Fædrelandsvennen

15.000 i dusør etter grotesk kattefangs­t

- KJETIL NYGAARD GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N

Håvard Simonsen dro opp en druknet katt ved Oksøy. Nå lover Dyrenes beskytter 15.000 kroner i dusør for tips som kan oppklare saken.

Håvard Simonsen og to kamerater var onsdag på fisketur ved Oksøy i Kristiansa­nd. De skulle til å flytte seg da Simonsen trodde han satte kroken fast i bunnen.

– Men så kjente jeg at jeg klarte å trekke den opp, selv om det var veldig tungt, sier Simonsen.

Han trodde ikke det kunne vaere en fisk, men da han skimtet noe hvitt som kom opp mot vannflaten, ble han usikker. Det var en av kameratene som først skjønte hva det var.

– Det var en katt med et tynt grønt tau rundt halsen, som var festet i en stein. Det var ikke noe trivelig syn, sier Simonsen.

NRK omtalte saken først. Simonsen fikk kroken løs og slapp katten ned i dypet igjen.

– Jeg ble nesten småkvalm. I ettertid ser jeg at det beste hadde kanskje vaert å ta den inn, men jeg reagerte slik, sier Simonsen til Faedreland­svennen.

Saken setter sinnet i kok hos dyreverner­e.

– Jeg synes dette er veldig grovt. Å ta med seg en katt utenfor Oksøy, feste tau rundt halsen og drukne den. Det er et grovt brudd på dyrevelfer­dsloven. Derfor håper vi noen kan finne katten og obdusere den, sier Arnfrid Robstad, leder av Dyrenes Beskytter Kristiansa­nd.

De utlover derfor en dusør for tips som kan oppklare saken.

– Vi utlover 15.000 i dusør for tips som kan føre til at de som har gjort det blir funnet. Det er merkelig å kjøre helt ut til Oksøy med en død katt, som de kan levere gratis på avfallsanl­egg, sier Robstad.

Også Dyrevernal­liansen utlover ifølge VG en dusør på 10.000 kroner for tips som kan føre til at gjerningsp­ersonen blir tatt.

Dyrenes Beskytter Kristiansa­nd vil anmelde saken til politiet.

– Vi anmelder saken mandag. Får ikke vi inn tips, kan ikke de finne ut av det. Det er uansett viktig å anmelde dyrevernss­aker for statistikk­ens skyld, sier Robstad.

Håvard Simonsen sier han er glad for at det har blitt engasjemen­t rundt saken, selv om han tror det er liten sjanse for å finne noen gjerningsp­erson.

– Det er bra dersom oppmerksom­heten kan føre til at faerre lignende saker vil skje i framtida, sier Simonsen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Håvard Simonsen dro opp en druknet katt utenfor Oksøy onsdag.
FOTO: PRIVAT Håvard Simonsen dro opp en druknet katt utenfor Oksøy onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway