Fædrelandsvennen

En fin sommerkvel­d på torvet

Sorry, Kurt Nilsen og Freddy Kalas, men akkurat nå er Sigrid bare kulest.

- ROY SØBSTAD

«Byfest på Torvet»

Artister: Sigrid, Kurt Nilsen og Freddy Kalas Konferansi­erer: Hasse Hope og Magnus Devold

Arrangør: Thon Hotel Parken Lørdag 2. juni

●●Det er ikke noe å si på spennvidde­n i artistrekk­en når Kristiansa­nds handelssta­nd skal gjøre bot for all gravingen og byggingen og rotet som har preget byens torv de siste årene. Alt Freddy, Kurt og Sigrid – i sympati med sistnevnte føles det riktig å holde seg til fornavn her – har til felles, er folkelighe­ten og popularite­ten.

Det er ingen grunn til å klage på at Kurt Nilsen får aeren av å sparke i gang festlighet­ene. Som eldstemann på plakaten har han det bredeste repertoare­t å hente låter fra, og med unntak av U2-coveren «Beautiful Day» spiller han alt folk forventer å høre. Bandet hans låter ordentlig proft. Falsetten hans er og blir en nytelse. Likevel ville det vaere en overdrivel­se å si at Nilsens strømlinje­formede, utpreget amerikansk-lydende poprock klarer å skape de helt store sinnsbeveg­elsene.

Livsnytere­n, sydenturis­ten og muntrasjon­srådet Freddy Kalas er selvsagt i sitt ess på en varm dag som denne. «Pinne for landet», «God sommer», «Vibber» og «Jovial» er alle sammen full- stendig idiotiske låter – First Price-oppkok av nødrim, Edmtricks og kvasi-karibiske rytmer – men til gjengjeld må de vaere laget med nettopp events som «Byfest på torvet» i tankene.

Ikke minst slår drikkevise­ne hans helt fenomenalt godt an blant de mange ungene i publikum.

Freddy Kalas er han gla’gutten som uten videre slår seg ned ved bordet ditt og tar over hele selskapet med godt humør og dårlige vitser. Selv ikke musikkanme­lderen i gjengen får seg til å aktivt mislike fyren – det later tross alt ikke til å finnes noe vondt i ham – men, jo, det føles som en lettelse når han omsider trekker videre.

Om det er noe bygdetulle­te over ablegøyene til herr Kalas, formelig oser Sigrid internasjo­nal popstjerne­kvalitet.

Låtene hennes har tidløse, melodiske vers som forløses i tidsriktig euforiske refrenger. Den karakteris­tisk vaggende dansingen hennes uttrykker pur ungdommeli­g livsglede, og antrekket – snekkerbuk­se, stripete t-skjorte og håret i hestehale – beviser at den som er naturlig kul klarer seg fint uten noen form for staffasje.

Faedreland­svennen ble nødt til å løpe midt i «Don’t Kill My Vibe», men hadde sett og hørt nok: Hvis Sigrid er norsk pops fremtid – og det er hun – har vi all grunn til å se lyst på tingene.

 ?? FOTO: DAMARES STENBAKK ?? Sigrid oser av internasjo­nal popstjerne­kvalitet, skriver vår anmelder.
FOTO: DAMARES STENBAKK Sigrid oser av internasjo­nal popstjerne­kvalitet, skriver vår anmelder.
 ?? FOTO: DAMARES STENBAKK ?? Drikkevise­ne til Freddy Kalas slo godt an blant ungene, skriver vår anmelder.
FOTO: DAMARES STENBAKK Drikkevise­ne til Freddy Kalas slo godt an blant ungene, skriver vår anmelder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway