Fædrelandsvennen

Het dag til Hovden for over 1000 syklister

– Det var veldig varmt i motbakkene, men jeg prøvde å huske å drikke nok, sier skøyteløpe­r Håvard Bøkko.

-

Han var en av over 1000 som fullførte lørdagens styrkeprøv­e opp Setesdal. Kollega Simen Spieler Nilsen fra Arendal har mast i flere år for å få med Bøkko på rittet, og i år lyktes han.

– Jeg måtte slenge meg med når jeg følte formen var grei. Det var veldig varmt i motbakkene, men jeg prøvde å huske å drikke nok, og å få i meg mineraler og salter, sier Bøkko.

Spieler Nilsen var fornøyd med Bøkkos innsats, til tross for at de rullet i mål sammen med «BCC 5.22» noen minutter etter skjema.

– Bøkko er alltid sterk. Han er i god form, og da er det gøy å vaere med på sånn, sier Spieler Nilsen.

VARMESTE DAG

Ifølge yr.no var lørdag den varmeste dagen på 13 måneder på Hovden hyttegrend målestasjo­n, med 24,1 grader. Rittdeltak­erne merket varmen på kroppen. Mette Hallandvik og Lillian Løyning hadde mål om å komme inn på 6.15, men resultatet viste 6.05.

– Noen måtte slippe mot slutten, sier Hallandvik og Løyning.

Sammen med 15 andre kvinner på «Damer Xpress» startet de fra Kristiansa­nd rett før klokka syv. På turen opp Setesdal passerte de flere tilskuere.

– Vi får med oss folk som står og jubler og vinker. Det er folkeliv både her og der, og det er veldig gøy. Vi er konsentrer­t, men slenger ut ei hånd og vinker, sier Hallandvik, som er fra Søgne.

– EN GLEDENS DAG

Rittleder Daniel Marinas strålte om kapp med sola på Hovden lørdag. Den daglige lederen i KCK, som arrangerer Color Line Tour, var full av svette, til tross for at han ikke syklet de 21 milene opp Setesdal.

– Folk kommer for å klemme

og for å gi oss positive tilbakemel­dinger. Det er en fantastisk opplevelse. Det er en gledens dag for oss som arrangerer, sier rittledere­n.

I år startet deltakerne på det nyåpnede torvet i Kristiansa­nd, før de rullet ned til starten ved Color Line-terminalen. Marinas beskriver nyvinninge­n som en suksess.

– Gjennomfør­ingen har gått veldig fint. Det er nesten som en reprise på i fjor, og jeg må klype

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER/COLOR LINE TOUR ?? Syklistene som startet tidligst passerte Kile i vakkert morgenlys.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER/COLOR LINE TOUR Syklistene som startet tidligst passerte Kile i vakkert morgenlys.
 ?? FOTO: KJETIL SAMUELSEN ?? Trond Berge fra Lyngdal syklet på Team Sør. De hadde et mål om klare turen opp dalen på 5,30, og kom i mål fem minutter før målsetting­en. – Det er rett under 40 km/t i snitt. Det kjennes det, sier Berge.
FOTO: KJETIL SAMUELSEN Trond Berge fra Lyngdal syklet på Team Sør. De hadde et mål om klare turen opp dalen på 5,30, og kom i mål fem minutter før målsetting­en. – Det er rett under 40 km/t i snitt. Det kjennes det, sier Berge.
 ??  ??
 ?? FOTO: KJETIL SAMUELSEN ?? Mette Hallandvik (t.v.) og Lillian Løyning var klar for sjampanje og bankett etter målpasseri­ng på Hovden.
FOTO: KJETIL SAMUELSEN Mette Hallandvik (t.v.) og Lillian Løyning var klar for sjampanje og bankett etter målpasseri­ng på Hovden.
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER/COLOR LINE TOUR ?? Pedalpigae­ne feiret sitt tiårsjubil­eum i rittet i år.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER/COLOR LINE TOUR Pedalpigae­ne feiret sitt tiårsjubil­eum i rittet i år.
 ?? FOTO: KJETIL SAMUELSEN ?? Simen Spieler Nilsen (t.v.) klarte endelig å få med seg skøytekoll­ega Håvard Bøkko (t.h.) på Color Line Tour.
FOTO: KJETIL SAMUELSEN Simen Spieler Nilsen (t.v.) klarte endelig å få med seg skøytekoll­ega Håvard Bøkko (t.h.) på Color Line Tour.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway