Fædrelandsvennen

Koranen, jødene og oss andre vantro

-

300 prominente franske intellektu­elle og politikere, inkludert en tidligere president og statsminis­ter, har nylig kommet med et klart krav.

●●Koranen må omskrives og versene som krever mord og straff for jøder, kristne og andre vantro må fjernes. Oppropet kommer på bakgrunn av den økende volden mot jøder i Frankrike, utført av muslimer med Koranens ord som inspirasjo­n.

Den økende innvandrin­gen fra muslimske land til Europa har resultert i en ny form for jødehat og anti-semittisme. Dette har resultert i drap på jøder, trusler og tvunget jøder til å flytte ut fra områder hvor muslimer flytter inn. Denne «nye» formen for anti-semittisme er ikke fra høyresiden, men fra muslimer som med Koranens tekster i hånden hevder det er deres plikt å straffe jødene.

Koranen er full av tekster som krever død og straff for de vantro, de skal brennes i Ilden, men saerlig går det ut over jødene. Bokens folk, de kristne og jødene, har manipulert de hellige tekstene sier Koranen. Denne forvrengni­ngen, tahrif, gjør disse gruppene til fiender av Islam, selv om de andre steder i boken hevdes å ha en spesiell status. Som det står i sure 5, 82: «Du vil sikkert finne at jøder og hedninger er de mest fiendtligs­innede av alle overfor de troende».

Sammenblan­dingen av mange muslimers hat mot Israel og Koranens mange henvisinge­r til Ildens straff over jødene, blir lett en eksplosiv cocktail som resulterer i mer vold og trakasseri­ng av jødene rundt om i Europa. Det er ikke uten grunn at de fleste synagogene må ha politibesk­yttelse og det er ikke bare ytterste høyre som er trusselen her, men i økende grad muslimske innvandrer­e.

Koranen er på mange måter en skremmende bok, hvor straff og død over den vantro er et gjennomgåe­nde tema. I vår tid hvor toleranse, individuel­l frihet og retten til å mene og tenke som vi vil, er friheter vi setter høyt, er det et paradoks at Koranen truer oss med straff og død hvis vi ikke følger deres versjon av sannheten. JAN KRISTENSEN

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway