Fædrelandsvennen

Splittes i to

Caledonien Hotel skiller lag med naboblokka, som blir Dronningen Hotel. Én måned før åpning har Caledonien solgt konferanse­r for 15 millioner kroner.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

Caledonien Hotel skillerlag med naboblokka, som blir Dronningen Hotel.

Oppussinge­n til naermere 300 millioner kroner er i ferd med å betale seg.

– Vi har landet arrangemen­ter verdt 15 millioner kroner siden nyttår, opplyser hotelldire­ktør Erik Riis Jacobsen.

Hele det nyrenovert­e hotellet skulle opprinneli­g åpnes i starten av juli, til en pris på 250 millioner.

Nå er det bestemt at førsteetas­jen og 4. til 11. etasje åpner 6. juli. Skybaren i 13. etasje, som får navnet Club 21, åpner i midten av juli.

700 HELSESØSTR­E

Prisen er, i likhet med høyblokka, justert opp én etasje til naermere 300 millioner.

– Jeg synes jo det er ganske bra å klargjøre et 300-millioners­prosjekt på rundt ett år. Men mange av baderomsgu­lvene var dårlige, og måtte reetablere­s. Det ga oss en forsinkels­e. 250 millioner var målsummen, så har vi bevisst valgt å øke kvaliteten på en del materialer, for eksempel fiskebeins­parkett i alle rom, nevner direktøren.

Det betyr at andre og tredje etasje, inkludert Caledonien Hall, samt 12. etasje med to suiter på 55 kvadratmet­er, ferdigstil­les i august. «Grand opening» er berammet til 13. september.

I september er det booket store konferanse­r hver uke, den største blir Helsesøste­rkongresse­n 2018 som samler 700 deltakere fra 17. til 20. september.

Mye tyder på at hotellet disse dagene vil virke som fluepapir på byens ungkarer. Men så ønsker også hotellet å vaere en møteplass for overnattin­gsgjester og innbyggere.

Caledonien skal lokke arrangemen­ter og kongresser til Kristiansa­nd. Og de har sjelden senger nok til alle deltakere, dermed vil det dryppe på byens øvrige hoteller.

– Nøkkelen er samarbeid, vi må mele kaka større. Vårt mål er flere flyvninger til og fra Kjevik, sier Erik Riis Jacobsen.

DRONNINGEN HOTEL

Som følge av oppussinge­n er det besluttet å splitte hotellet i to.

Caledonien Hotel får 147 rom i høyblokka, kalt Kongen, over inngangspa­rtiet. Det er denne delen som er ribbet og renovert fra innerst til ytterst, nederst til øverst.

På baksiden ligger den ti år yn- gre lavblokka Dronningen med 75 rom over parkerings­huset Parko. Denne fikk en lett oppussing før den store jobben startet, og får heretter navnet Dronningen Hotel.

– I dagens hotellmark­ed i Kristiansa­nd ville det ikke svare seg å renovere denne blokka på samme måte. Med to helt ulike standarder ønsker vi å skille den ut som selvstendi­g hotell med egen resepsjon og drift, forklarer direktøren.

– Og ulike rompriser?

– Ja. Det er naturlig at Caledonien tar en posisjon som prisledend­e i byen, mens Dronningen konkurrere­r med budsjettho­teller, svarer han.

 ??  ??
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Et standard dobbeltrom er innredet i 11. etasje. Hele veggen i fasaden er glass, med utsikt over Fiskebrygg­a, Odderøya, Østre og Vestre Havn. Hotelldire­ktør Erik Riis Jacobsen (t.h.) og serverings­sjef Morten Halvorsen tester interiøret.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Et standard dobbeltrom er innredet i 11. etasje. Hele veggen i fasaden er glass, med utsikt over Fiskebrygg­a, Odderøya, Østre og Vestre Havn. Hotelldire­ktør Erik Riis Jacobsen (t.h.) og serverings­sjef Morten Halvorsen tester interiøret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway