Fædrelandsvennen

Bygger ut jernbaneto­mta

Bane Nor forbereder Quadrumutb­yggingen på Nsb-tomta i Kristiansa­nd, med innflyttin­g for 100 ansatte i 2020.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

Bane Nor forbereder utbygginge­n på Nsb-tomta i Kristiansa­nd, med innflyttin­g for 100 ansatte i 2020.

– Etter 26 års arbeid med planleggin­g og mye motstand hadde det vaert veldig bra om vi kom i gang. Vi er i ferd med å trykke på startknapp­en, jeg ser lyset i enden av tunnelen, sier Gunnar E. Nøding, kjent prosjektdi­rektør i Bane Nor Eiendom, som tidligere var en del av NSB.

Om tre uker går den engasjerte 69-åringen av med pensjon.

Det betyr at fortetting­en rundt kollektivk­nutepunkte­t i Kristiansa­nd, som han har ivret for siden tidlig 1990-tallet, ikke får oppstart i hans tid som prosjektle­der – men like etter.

VIL KOSTE 220 MILLIONER

Men for første gang virker prosjektet å vaere på skinner.

– Det er internt avklart at hvis vi får inn Bane Nor som leietaker setter vi i gang utbygginge­n, selv om vi bare har fylt 30 prosent av totalen. Vi satser på å sende inn rammesøkna­d i høst, prosjekter­e fram til jul og at spaden går i jorda i første kvartal neste år, opplyser prosjektsj­ef Ingvald Berntsen i Bane Nor Eiendom.

Han sitter til daglig i Stavanger, og har mottatt stafettpin­nen fra Nøding for å bringe Quadrum i mål.

Denne type utbygging skal sikre at klimavennl­ig transport blir et naturlig valg på kortere og lengre strekk.

6500 KVADRATMET­ER

Første bygg skal ferdigstil­les i tredje kvartal 2020. Det måler 6500 kvadratmet­er, tilsvarend­e 300 kontorarbe­idsplasser. Rundt 100 av dem blir tilbudt Bane Nor, de øvrige bys fram på markedet.

Prisen er beregnet til rundt 220 millioner kroner.

Nybygget blir ikke for matpakkekj­ørere. I kjelleren blir det kun 34 p-plasser.

De fem bygningene i Quadrumpro­sjektet ble designet av nå avdøde kunstner Kjell Nupen med flere, og godkjent av bystyret i 2013. Prosessen forut var lang som 20 vonde år.

Som følge av nye E 39 vestover fra Gartnerløk­ka må Bane Nor ut av deres lokale i Vesterveie­n, som rives. De ansatte sitter i dag på tre adresser i området.

Bane Nor har annonsert konkurrans­e om nye kontorloka­ler i Kristiansa­nd, etter lov om offentlige anskaffels­er.

– Bane Nor kan velge Quadrum, men bare hvis det er til det beste for oss og våre behov. Vi håper å få flest mulig tilbud, sier eiendomssj­ef Iver Tønnessen Mathiesen i Bane Nor, avdeling jernbaneei­endom.

Fristen for tilbud er satt til 15. juni, men den er ikke absolutt. I annonsen presiseres det at naerhet til jernbane er å foretrekke.

– Det handler om at det er jernbane vi jobber med. Vi ønsker at det både for ansatte og besøkende skal vaere enkelt å reise med offentlig transport til og fra våre lokaler. Vi har ikke satt noen absolutt grense, men Sørlandspa­rken er nok for langt borte, sier Mathiesen.

Etter et parallello­ppdrag ble arkitektfi­rmaet A-lab fra Oslo valgt til å tegne første byggetrinn av Quadrum. Dette er siden revidert og forenklet noe.

A-lab vant også arkitektko­nkurransen for Barcode i Bjørvika, som i dag består av 12 bygninger med om lag 10.000 arbeidspla­sser og 500 boliger.

– Det kan vel bli laber stemning internt hvis dere blir vraket av deres egne?

– Vi får håpe det går rette veien, ellers blir det i hvert fall krevende å komme i gang, svarer prosjektsj­ef Ingvald Berntsen.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: A-LAB ?? Slik blir første byggetrinn Bane Nor skal bygge på jernbaneto­mta i Kristiansa­nd.
ILLUSTRASJ­ON: A-LAB Slik blir første byggetrinn Bane Nor skal bygge på jernbaneto­mta i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway