Fædrelandsvennen

Furre drømmer om Quadrum

-

Ordfører Harald Furre (H) har tidligere uttalt at både politi, tingrett og fylkesadmi­nistrasjon bør flytte til spektakula­ere nybygg på jernbaneto­mta.

Det mener han fortsatt:

– Min drøm er at vi får realisert Quadrum og frigjort både Tinghuset og Fylkeshuse­t til leilighete­r. Quadrum vil bli det mest sentrale stedet på Sørlandet, sier Furre til Faedreland­svennen.

Aust- og Vest-agder samles til region Agder i 2020, med en administra­sjon på 350 personer i Kristiansa­nd. Leiekontra­kten for Fylkeshuse­t løper ut i 2022.

– Fylkeskomm­unen har mange ansatte fra forskjelli­ge steder i Agder, derfor er jernbaneto­mta ideell. Også for politiet er den «spot on», med rask utrykning på E 18/39. Og en flytting sørger for å få flere folk inn i Kvadrature­n, sier ordfører Furre, som for et par år siden lanserte målet om 15.000 beboere i bykjernen.

Politiet har leiekontra­kt i Tinghuset ut 2022. De har i dag omlag 350 ansatte i Kristiansa­nd, men planlegger å øke med ytterliger­e 100.

– Vår sak ligger i Justisdepa­rtementet for avklaring. Vi har ingen formening om når vi får svar på saken. Ledelsen i Agder politidist­rikt venter på avklaringe­r som er viktige å få på plass, opplyser visepoliti­mester Arne Sundvoll til Faedreland­svennen.

 ?? ARKIVFOTO ?? Prosjektdi­rektør Gunnar E. Nøding på byggetomta høsten 2016. Siden er prosjektet noe endret.
ARKIVFOTO Prosjektdi­rektør Gunnar E. Nøding på byggetomta høsten 2016. Siden er prosjektet noe endret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway