Fædrelandsvennen

Usann påstand om israelsk terror

Tore Hetlands innlegg mot meg 28. mai, der han angriper Israel, er preget av usanne og overfladis­ke påstander om blant annet israelsk terror, uten bevisende detaljer eller argumentas­jon.

- MAKVAN KASHEIKAL leder for Demokraten­e i Norge

●●Det er nettopp det jeg mener er forsøk på å delegitime­re Israel som selvstendi­g stat: Spre løgner som skader jødenes hjemland.

Jeg antar at Fedrelands­vennen ønsker at svaret mitt skal vaere kort. Så derfor tar jeg kun opp det groveste. Hetlands groveste løgn er at Israel «har drevet og driver terrorvirk­somhet, og har uhyggelig mye blod på hendene». Det er direkte usant, og Hetland prøver ikke engang å føre bevis for den grove påstanden. Fedrelands­vennens redaktør måtte da også gå tilbake 70 år i tiden for å finne det han mente var en jødisk terroristo­rganisasjo­n.

De siste 70 årene kan antall drapshandl­inger på palestiner­e, forårsaket av jødiske drapsmenn, telles på en hånd. I alle tilfellene har det vaert enkeltpers­oner, uten organisert tilknytnin­g, som har stått bak. Og de israelske myndighete­ne har både tatt avstand fra slike hendelser og straffefor­fulgt gjerningsm­ennene så lang det har latt seg gjøre.

Det står i kontrast til den palestinsk­e terroren, definert som begrunn visste angrep på sivile for å skape frykt. Bare i fjor ble tjue israelere drept og 169 skadet i bevisste angrep på israelske borgere i Israel og på Vestbredde­n. Og Hamas, som styrer i Gaza, ikke bare jublet, men tok offisielt på seg ansvaret for terrorhand­lingene. Under det såkalte, palestinsk­e opprøret i 2000-2001 ble naermere 1000 israelske sivilperso­ner drept i terrorhand­linger.

Og selvsagt Tore Hetland: Israel og vi Israel-venner ønsker en fredsløsni­ng som gjør livet bedre både for arabere og jøder. Men det er ikke Israel som stiller forhåndsbe­tingelser før fredsforha­ndlinger kan starte, og den fremforhan­dlede fredsavtal­en på Camp David, under ledelse av Bill Clinton, som delte Jerusalem, var det ikke Israel som avviste.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway