Fædrelandsvennen

Neppe bompenger for elbiler

Fylkesting­et i Rogaland har vedtatt at elbiler må betale bompenger. Politikern­e på Sørlandet er avventende.

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

– Jeg mener nullutslip­psbilene fortsatt bør få kjøre gratis gjennom bompunkten­e. Men siden også elbilene tar plass i trafikken, må de nok på sikt også belage seg på å betale, sier fylkesordf­ører Terje Damman (H) i Vest-agder.

Fylkeskord­føreren mener det er uaktuelt å gjøre endringer for bompengein­nkrevingen i Lister-regionen, da prosjekten­e der snart er nedbetalt. Når det gjelder ny E 39 vestover fra Kristiansa­nd vil han ikke uttale seg i dag.

Fylkesting­et i Rogaland vedtok denne uka at elbileiere må betale halv pris i alle bomstasjon­ene i Rogaland. Dersom Stortinget sier ja til dette i revidert statsbudsj­ett, kan dette gjelde allerede fra i høst.

OPP I ATP-UTVALGET

Førstkomme­nde fredag skal Areal- og transportp­lanutvalge­t i Kristiansa­ndsregione­n (ATP) diskutere spørsmålet. Atp-sekreteria­tet foreslår at nullutslip­psbiler skal slippe å betale bompenger fram til disse utgjør mer enn 15 prosent av bilene som passerer bomstasjon­ene.

I dag utgjør andelen elbiler i underkant av 10 prosent. Etter behandling­en i Atp-utvalget sendes saken ut på høring til berørte kommuner og fylkeskomm­uner, mens det er Kristiansa­nd bystyre og Vest-agder fylkesting som fatter de endelige vedtak.

I forslaget til høringsutt­alelse som har høringsfri­st 5. september, foreslås det altså at nullutslip­psbiler fortsatt skal kjøre gratis i og utenom rushtiden. For ladbare hybridpers­onbiler er satsen satt til 11/16 kroner (utenom og i rushtiden) og for bensin- bensinbile­r 21/32 kroner.

VIL BEHOLDE FRITAKET

– Norge er langt fra å nå sine internasjo­nale forpliktel­ser fra Paris-avtalen. Transports­ektoren må elektrifis­eres, og fullt bompengefr­itak må fortsette til andelen nullutslip­psbiler er blitt mye større enn i dag, sier Venstres Stein Inge Dahn.

– Det er viktig å gi elbileiern­e forutsigba­rhet. Vi mener det må tenkes langsiktig for å få opp andelen nullutslip­psbiler, og kommer ikke til å stemme for et eventuelt forslag om at elbileiere skal betale bompenger, sier Morten Ekeland (SV).

Arbeiderpa­rtiets gruppelede­r, Randi Øverland, sier hun ikke kan uttale seg om spørsmålet før det er diskutert både i fylkesting­sgruppa og i fylkespart­iet. Hun tror likevel at elbileiere på sikt må belage seg på å betale bompenger.

Gruppelede­r Rune Andre Sørtveit Frustøl (KRF) sier også at elbileiere før eller siden må betale, men heller ikke han våger ikke ha noen mening om når dette kan bli aktuelt.

MENER ALLE Må BETALE

Christian Eikeland (Frp) som er leder av hovedutval­g for samferdsel, areal og miljø i Vest-agder, mener det er urettferdi­g at elbilene slipper bompenger.

– Når vi en gang skal ha denne usosiale ordningen, må alle bidra. Slik jeg ser det har bompenger og rushtidsav­gift lite med miljø å gjøre, og først og fremst en måte å få inn penger til veibygging, sier Christian Eikeland.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Lite tyder på at elbileiere trenger å frykte for å betale bompenger på Sørlandet med det første.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Lite tyder på at elbileiere trenger å frykte for å betale bompenger på Sørlandet med det første.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway