Fædrelandsvennen

Stabile priser på nye boliger siste året

- NTB

Prisene på nye boliger har vaert relativt stabile det siste året, viser prisindeks­en fra Statistisk sentralbyr­å. Seks av ti tror boligprise­ne stiger framover.

Tallene fra SSB viser en økning på 0,6 prosent i nyboligpri­sene fra første kvartal i fjor til første kvartal i år. Til tross for oppgangen når man sammenlign­er med prisene for et år tilbake, har prisene det siste kvartalet hatt en svak nedgang på 0,4 prosent.

Prisene på nye eneboliger har økt med 3,7 prosent i samme periode, men holdt seg uendret det siste kvartalet. For blokkleili­gheter og småhus har prisene hatt en svak nedgang på 0,8 prosent ifra første kvartal 2017 til første kvartal i år.

Prisene på brukte boliger i alt har gått ned med 1,1 prosent fra 1. kvartal 2017 til samme kvartal 2018.

TROR På PRISSTIGNI­NG

En undersøkel­se foretatt av Norske Boligbygge­lag (NBBL) viser samtidig at hele 59 prosent av husholdnin­gene venter stigende boligprise­r de neste tolv månedene. Forventnin­ger om økt rente er altså ikke nok til å dempe husholdnin­genes tro på norsk økonomi og stigende boligprise­r.

Seks prosent av befolkning­en tror at boligprise­ne blir litt lavere, mens kun 0,3 prosent tror på et betydelig prisfall. Hele sju av ti venter at boliglånsr­enta vil stige og at perioden med historisk lave renter går mot slutten.

STEG I MAI

Ifølge tall fra Eiendom Norge som kom i forrige uke, steg boligprise­ne med 1,1 prosent i mai korrigert for sesongvari­asjoner. Tallene viser at nedgangen som preget mye av fjoråret, nå er hentet inn og vel så det. Boligprise­ne er nå 1 prosent høyere enn for ett år siden.

I mai ble det solgt 9.643 boliger i Norge, noe som er 2,5 prosent faerre enn i tilsvarend­e måned i 2017.

 ?? ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Prisene på nye boliger har holdt seg stabile det siste året.
ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD Prisene på nye boliger har holdt seg stabile det siste året.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway