Fædrelandsvennen

Rytmisk gymnastikk tilbake i Kristiansa­nd

- MARIA HEIDENBERG LUND

Etter 20 års fravaer er rytmisk gymnastikk tilbake i Kristiansa­nd, og nylig deltok denne gjengen på sin første konkurrans­e

Våren 2016 startet Anne Kristin Peersen opp med rytmisk gymnastikk (RG) igjen i turnforeni­ngen. Anne Kristin har tidligere vaert Rg-gymnast i Kristiansa­nds Turnforeni­ng, og hun ønsket å få RG tilbake i turnforeni­ngen slik at også hennes datter og flere Kristiansa­nd-jenter kunne få mulighet til å drive med den flotte idretten.

Etter hvert har hun fått med seg Maria Heidenberg Lund som også er tidligere gymnast. I tillegg er hun dommer i rytmisk gymnastikk.

KONKURRANS­EPARTI

Partiet har vokst det siste året og er nå totalt 16 jenter i alderen 9-12 år. De er derfor det som kalles minirekrut­ter og rekrutter. Det året de fyller 13 år går de opp i juniorklas­sen. På to år har partiet gått fra å vaere et oppvisning­sparti (dvs. RG for alle jenter) til et konkurrans­eparti. Dette krever dermed mer trening. Jentene laerer både individuel­le program og troppsprog­ram. Rytmisk gymnastikk er en sport hvor man har mye fokus på detaljer, kroppsbehe­rskelse og koordinasj­on, noe som krever mye trening.

GLADE RG-DAGER

Rg-gruppa i Kristiansa­nds Turnforeni­ng deltok på sin først Rgkonkurra­nse, Glade RG dager i Asker 11.-13. mai. Dette er den største konkurrans­en i Norge for alle klubber som driver med RG, uansett nivå.

Vi deltok med ni jenter hvor alle stilte som individuel­le gymnaster, i tillegg til to tropper. Glade Rg-dager var en helt ny erfaring for jentene og de hadde stjerner i øynene hele helgen.

Landets beste Rg-gymnaster deltok også denne helgen, noe som var veldig inspireren­de. Etter denne helgen fikk jentene våre en større opplevelse av hvordan det er å drive med RG, noe som ga masse motivasjon til å trene enda mer!

Vi hadde en veldig fin opplevelse på vår første konkurrans­e, og det er ingen tvil om at vi skal delta på flere!

Vi er svaert stolte av å ha fått bygget opp dette partiet, og gleder oss masse til fortsettel­sen. Vi håper også at RG vil fortsette å vokse i Kristiansa­nd.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Rg-gruppa i Kristiansa­nds Turnforeni­ng. Øverst fra venstre: Eva Kator-jakobsen, Eline Fidje Wessman, Eiril Hoven Hervold, Charlotte Depui Dåsvatn, Maria Aaby Ranneberg. Nederst fra venstre: Frederika Hristoforo­va Ege, Mille Bergh Botnan, Lise...
FOTO: PRIVAT Rg-gruppa i Kristiansa­nds Turnforeni­ng. Øverst fra venstre: Eva Kator-jakobsen, Eline Fidje Wessman, Eiril Hoven Hervold, Charlotte Depui Dåsvatn, Maria Aaby Ranneberg. Nederst fra venstre: Frederika Hristoforo­va Ege, Mille Bergh Botnan, Lise...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway