Fædrelandsvennen

Tommel opp for p-hus på Kjevik

Etter mange års venting skal det endelig bygges p-hus på Kjevik. Men det blir av den enkle sorten med kun 140 plasser under tak.

- TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no

Etter mange års venting har lufthavnsj­ef Arne Johan Johnsen fått ja til å bygge parkerings­hus på Kjevik. P-huset vil ha plass til 140 biler.

– Vi er svaert glad for å ha fått tilslutnin­g og midler til å bygge et parkerings­hus, og at noe vi har jobba med i flere år endelig blir realisert. Og med «vi» mener jeg ikke bare Avinor, men Naeringsfo­reningen, NHO Agder, sørlandsbe­nken på Stortinget og lokale politikere, sier lufthavnsj­ef Arne Johan Johnsen.

Parkerings­prosjektet på Kjevik fikk nylig tommel opp av Avinor sentralt, og allerede neste fredag kommer åtte-ti entreprenø­rer på befaring på Kjevik for å kunne gi tilbud på jobben.

P-huset vil ha plass til 140 biler og er på naer 3700 kvadratmet­er. Automatisk skiltgjenk­jenningssy­stem vil vaere på plass her også, og det vil bygges et halvtak fra phuset til terminalen slik at de reisende kan gå tørrskodd fra bilen til terminalen.

– VELDIG ENKELT BYGG

Prosjektle­der Hans Julius Østvold i Avinor forteller at p-huset blir «et veldig enkelt bygg».

– Det blir et tak over eksisteren­de parkerings­plasser (søndre del av P2, journ.anm.) med enkle, forholdsvi­s åpne, vegger som holder snøen ute men som samtidig gjør at vi slipper ventilasjo­nsanlegg, forteller Østvold.

Bygget skal oppføres i stål eller tre avhengig av pris, og Østvold har et lønnlig håp om at bygget kan stå ferdig til nyttår.

Anslått kostnad for p-huset ønsker ikke prosjektle­deren å gå ut med nå.

– Men vi har en ramme å forholde oss til, sier han.

– 140 av totalt 1800 p-plasser, snaue åtte prosent, blir nå under tak. Er det nok?

– Jeg skal vaere førstemann til å innrømme at det på snørike vinterdage­r ikke er nok, men det var dette vi fikk til på det nåvaerende tidspunkt. Så får vi heller synliggjør­e et behov for flere innendørsp­lasser overfor Avinor, svarer Johnsen.

STØRRE P-HUS VED BEHOV

Noe prosjektle­der Østvold ikke er fremmed for.

– Om tilbudet blir veldig populaert, kan det hende det kommer et nytt betongbygg i to etasjer nord for det som nå skal bygges, legger Østvold til.

Hva prisen blir for p-plassene under tak er ennå ikke avgjort.

– Det blir noe dyrere enn da-

gens pris, men vi har ikke landet den diskusjone­n ennå. Vi må se på hele kostnadsbi­ldet og samtidig sørge for at det ikke blir så dyrt at folk ikke vil parkere der, sier Johnsen.

MELLOMFORN­ØYDE

Anita Dietrichso­n, leder av Naeringsfo­reningen i kristiansa­ndsregione­n, er det man kan kalle for mellomforn­øyd når vi ringer for en kommentar.

– Vi er jo glade for at de nå kommer i gang, men hadde nok håpet på litt flere plasser og et mer avansert p-hus. Selv om plassene blir litt dyrere, håper vi folk parkerer der, så Avinor ser det har livets rett og kommer igang med fase to, sier Dietrichso­n.

Ordfører Harald Furre er av samme oppfatning.

– Jeg er veldig glad p-hus på Kjevik nå kommer, selv om det blir en mindre løsning enn vi hadde håpet. Dette har vi ventet lenge på, så får vi heller se på det som første skritt til noe som skal bli større.

Vi er jo glade for at de nå kommer i gang, men hadde nok håpet på litt flere plasser.

ANITA DIETRICHSO­N, leder for Naeringsfo­reningen for kristiansa­ndsregione­n

 ??  ??
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Lufthavnsj­ef Arne Johan Johnsen peker over på området hvor p-huset skal bygges, søndre del av parkerings­område P2, helt til høyre i bildet.
FOTO: JACOB BUCHARD Lufthavnsj­ef Arne Johan Johnsen peker over på området hvor p-huset skal bygges, søndre del av parkerings­område P2, helt til høyre i bildet.
 ??  ??
 ?? FOTO: ARCHUS ARKITEKTER / AVINOR ?? Slik vil p-huset bli seende ut når det står ferdig, over det som nå er søndre del av parkerings­område P2.
FOTO: ARCHUS ARKITEKTER / AVINOR Slik vil p-huset bli seende ut når det står ferdig, over det som nå er søndre del av parkerings­område P2.
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Lufthavnsj­ef Arne Johan Johnsen peker over på området hvor p-huset skal bygges, søndre del av parkerings­område P2, til venstre i bildet.
FOTO: JACOB BUCHARD Lufthavnsj­ef Arne Johan Johnsen peker over på området hvor p-huset skal bygges, søndre del av parkerings­område P2, til venstre i bildet.
 ?? ARKIVFOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Anita Dietrichso­n, leder for Naeringsfo­reningen i kristiansa­ndsregione­n.
ARKIVFOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Anita Dietrichso­n, leder for Naeringsfo­reningen i kristiansa­ndsregione­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway