Fædrelandsvennen

Ekspressbu­ss kjørte fra passasjere­r

- TORBJØRN WITZØE

Da Hege Reinertsen og en annen passasjer ventet på bussen til Oslo ved Scandic i Sørlandspa­rken, glemte sjåføren å stoppe for dem.

– Både den andre passasjere­n og jeg hadde viktige avtaler på Østlandet den aktuelle dagen. Jeg ringe til Nettbuss, som lovte oss drosjetran­sport. Etter å ha ventet én time på drosjen uten at den kom, valgte jeg å kjøre min egen bil som jeg heldigvis hadde stående ved hotellet. Jeg tok også med den andre passasjere­n som jeg ikke kjente fra før, forteller Hege Reinertsen.

BA OM 3560 KRONER

Da kristiansa­ndskvinnen var hjemme igjen, tok hun kontakt med Nettbuss, og ba om å få refundert den forhåndsbe­talte tur-retur bussbillet­ten på 951 kroner. I tillegg ba om å få refundert 162 kroner i bompenger, 200 kroner i parkering og en kjøregodtg­jørelse etter statens satser på 2247 kroner. Altså totalt 3560 kroner.

I flere eposter fra Nettbuss til Hege Reinertsen, skriver saksbehand­ler at bussen kjørte forbi passasjere­ne som sto og ventet ved en feil, noe som på det sterkeste ble beklaget. Da heller ikke drosjen kom, fikk de to tilbud om å reise med en seinere buss. Men hadde de takket ja til å vente på denne, ville ingen av dem ha rukket sine avtaler.

Nettbuss viser til at kravet var større enn beløpsgren­sen på 1100 kroner som normalt blir refundert for dokumenter­te utgifter, men fant å kunne betale Hege Reinertsen 652 kroner i tillegg til det bussbillet­tene hadde kostet.

– LITE RAUST

Hege Reinertsen synes Nettbuss opptrådte lite raust, da det tross alt var en av deres sjåfører som glemte å svinge av fra E 18 og ned til busstoppet ved hotellet i Sørlandspa­rken. For at bussene skal stoppe her, må billetten vaere bestilt minst ti minutter før. Hun hadde kjøpt billett kjøpt dagen før.

– Beløpet som jeg krevde på 3560 kroner er atskillig mindre enn det drosjen som vi var blitt lovet, ville ha kostet. Å ta en seinere buss var altså ikke noe alternativ for oss, da vi ville komme for seint fram dit vi skulle, sier Hege Reinertsen.

Markedssje­f Svein Arne Vik i Nettbuss Travel sier til Faedreland­svennen at han ikke kan kommentere en sak han ikke har satt seg inn i.

– Jeg regner med at klagen er behandlet i tråd med selskapets retningsli­njer, er hans eneste kommentar.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Her på holdeplass­en nedenfor Scandic Sørlandet sto to passasjere­r forgjeves og ventet på bussen til Oslo.
FOTO: JACOB BUCHARD Her på holdeplass­en nedenfor Scandic Sørlandet sto to passasjere­r forgjeves og ventet på bussen til Oslo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway