Fædrelandsvennen

Milliarden i sikte for Brandsdal Group

Greit nok resultat, og ny omsetnings­rekord for Brandsdal Group i 2017. Fortsetter netthandel­konsernet å vokse i samme takt, passerer det milliarden i 2019.

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

Tett på 800 millioner kroner i omsetning og 21 mill. i overskudd før skatt. Det er de to mest sentrale tallene fra konsernreg­nskapet til Brandsdal Group for 2017.

Omsetninge­n vokste med nesten 14 prosent fra året før og ga ny rekord – igjen. En kjapp kalkulator­øvelse viser at milliarden passeres i løpet av 2019, forutsatt samme takt videre.

Som kjent er Einar Øgrey Brandsdal (42) gründer, eneeier og daglig leder i konsernet.

NOE BRA, NOE IKKE

Oppsummert kan det sies at noe går riktig så bra i dynamiske Brandsdal Group, som med et forbehold for en fersk «offline» butikk i Markensgat­e i Kristiansa­nd jo er et fullstendi­g digitalt konsern.

Selve baerebjelk­en er Blivakker. no AS, nettbutikk for hår-, hud, sminke- og parfymepro­dukter med avleggere i Danmark, Sverige, Finland, Tyskland og senest Østerrike. Prosentmes­sig vokste det norske selskapet enda litt mer enn hele konsernet i fjor, og passerte 400 millioner kroner i omsetning. Overskudde­t ble riktignok marginalt redusert, men ligger fortsatt på over ti prosent av omsetninge­n. Sterkt!

Andre deler av konsernet går ikke like bra. Netthandel­en.no AS, den historiske opprinnels­e til konsernet, skrumpet videre til 137 millioner kroner i omsetning, mens bunnlinjen havnet på ti røde millioner. Men faktisk er det langt mindre ille enn i 2016.

I 2016 fikk konsernet stang inn på finanspost­en valutasikr­ing. I 2017 ble det stang ut og negativt resultatbi­drag på andre valutapost­er. I tillegg ble verdien av aksjene i dattersels­kapet Brandsdal of Norway AS skrevet ned med 12 millioner kroner i konsernreg­nskapet i fjor. Brandsdal of Norway markedsfør­er et produktspe­kter som minner om Stormbergs, men omsetninge­n i fjor stoppet på 38 millioner kroner og resultatet endte på minus ti mill.

FLYTTET I FJOR

At hele Brandsdal-systemet flyttet fra gammelt til nytt og bedre tilpasset bygg på Mjåvann Industriom­råde i løpet av 2017, hører også med til historien når resultatet skal vurderes.

– Det ble investert over 100 millioner kroner i bygget. Av engangskos­tnadene måtte også Bli- vakker ta sin skjerv. Det forklarer marginpres­set et stykke på vei, kommentere­r finansdire­ktør Kolbjørn Ertzeid.

I det nye bygget har rundt 135 mennesker sin daglige arbeidspla­ss.

– Pluss 15 ved lageret vårt i Flensburg i Tyskland. Til sammen, på de to stedene, snakker vi om 26 nasjonalit­eter. Og vi er Songdalens største arbeidsgiv­er i privat sektor, bemerker Ertzeid.

– I 2015 snakket du og Einar Øgrey Brandsdal om å flagge ut lagervirks­omheten. Er det ikke aktuelt lenger?

– Det nye bygget er vel svar på spørsmålet.

Einar Øgrey Brandsdal eier hele konsernet gjennom sitt eget Brandsdal Invest AS. Det er følgelig der han henter aksjeutbyt­te fra.

Ved styreborde­t til Brandsdal Group sitter ellers Vidar Meum helt øverst. Både han og advokat Lars Hoven, som har plass ved det samme bordet, er for styreproff­er å regne.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND (ARKIV) ?? Slik så Brandsdal Groups nye hovedbygg ut i august 2017, da det ble tatt i bruk.
FOTO: KJARTAN BJELLAND (ARKIV) Slik så Brandsdal Groups nye hovedbygg ut i august 2017, da det ble tatt i bruk.
 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Bildet er fra 2015 og viser Einar Øgrey Brandsdal (t.v.) og Kolbjørn Ertzeid blant reoler i det «gamle» bygget, som primaert var tilpasset Netthandel­en.no. Nå er bygget solgt, virksomhet­en har flyttet og mindre plasskreve­nde hår-, hud-, sminke- og parfymepro­dukter har blitt stadig viktigere.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Bildet er fra 2015 og viser Einar Øgrey Brandsdal (t.v.) og Kolbjørn Ertzeid blant reoler i det «gamle» bygget, som primaert var tilpasset Netthandel­en.no. Nå er bygget solgt, virksomhet­en har flyttet og mindre plasskreve­nde hår-, hud-, sminke- og parfymepro­dukter har blitt stadig viktigere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway