Fædrelandsvennen

– Mot løsning for Hydro i Brasil

- NTB

Statsadvok­aten i Brasil sier Hydro har gått med på de fleste kravene Brasil stilte i forhandlin­gene om Hydro-anlegget Alunorte.

– Vi er nå veldig naer en avtale, sier Ubiratan Cazetta til Dagens Naeringsli­v.

Han er statsadvok­at i Ministério Público, et myndighets­organ som gjerne omtales som dels et statsadvok­atembete, dels sivilombud­smann. Framgangen kan føre til at en avtale kan vaere på plass innen utløpet av juni.

Driften ved Norsk Hydros alumina-anlegg Alunorte i Brasil har gått for halv maskin etter et ekstremt regnvaer i februar – etter pålegg fra brasilians­ke myndighete­r.

Regnvaeret førte til at drikkevann­et ble forurenset, og myndighete­ne mener at kilden var Alunorte-anlegget. Dette på tross av at både en intern og en ekstern gransking har konkludert med at påstanden ikke kan bevises.

– Vi fortsetter dialogen med myndighete­ne i Brasil, og jobber for å gjenoppta produksjon­en så snart det lar seg gjøre, sier informasjo­nsdirektør Halvor Molland, som ikke ønsker å kommentere hvor langt forhandlin­gene er kommet.

Det punktet som ifølge Dagens Naeringsli­v fremdeles gjenstår er myndighete­nes krav om direkte økonomisk støtte til familier som har fått påvist helseskade­lig drikkevann etter regnvaeret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway