Fædrelandsvennen

Er bommen for alle?

- FRANK VAN DER KLEI TORE HETLAND,

Da de første bomstasjon­ene kom opp var det for å finansiere nye anlegg ved eller på veiene.

●●Husker godt da de skulle ha tunnel til Flekkerøya og hvilket rabalder bomstasjon­en skapte om hvem som skulle betale og hvem ikke. Nå er tiden gått og flere bomstasjon­er er kommet for å dekke utgifter til nye prosjekter og utbedringe­r.

Så kom elbilen og fikk grønt lys gjennom bommen som en gulrot for å hive seg på den populaere «miljøbølge­n». Nå er spørsmålet mitt, hva har en bomstasjon med vårt miljø og null-utslippbil­er å gjøre? Bruker disse elbiler ikke våre veier like mye som oss andre «miljøsynde­re»? Og hva med den opprinneli­ge nedbetalin­gen av veiprosjek­ter, skal ikke elbileiere­n vaere med på det?

Da er jeg nesten nødt til å kalle disse elbil-entusiaste­r for samfunnssn­yltere. Hvorfor skal jeg da vaere med på å finansiere «nye veier»? hos den lidende, uskyldige sivilbefol­kning) er å anse som terror. Hvorfor? Fordi Vestens politikk og militaere handlinger har skapt altfor mye mistro og dessverre hatt i den 3. verden – også den muslimske. Endringer i våre holdninger og handlinger må til, skal det bli håp om fred.

Typisk nok kommentere­r Kasheikal heller ikke min henvisning til det Balfour sa om palestiner­nes fremtidige rettighete­r i landområde­t. Ei heller mitt klart fremkomne hovedpoeng, nemlig at dette er et sted der BÅDE israelere OG palestiner­e har full rett til å leve. (Her tilføyes et lite spark til avisens desk: I mitt innlegg 29. fm. skrev jeg nøyaktig og bevisst slik med de 2 viktige og uthevet. En sensurkåt person ved desken satte innlegget inn, MEN uten ordet «både» uthevet, bare «og». Derved presterte han en vektleggin­g som jeg bevisst ville unngå. Hva med en liten prat på kammerset? Det var da pinadø mine tanker i mitt innlegg. Akk, ja.)

Som det vel vil fremgå, anser jeg videre ordutveksl­ing med Kasheikal som totalt bortkastet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway