Fædrelandsvennen

En hyllest til våre feil og mangler

Den niende sommerrevy­en til «På nyklipte stier» skal handle om verden bak fasaden. Med andre ord et hav å ta av.

- TEKST: ODD-INGE RØNNING ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

– Vi gleder oss vilt. Det er så deilig å vaere her igjen.

Ordene kommer fra Thomas Jørstad Pettersen. Trioen ramler inn herfra og derfra og dumper ned ved kaffeborde­t i haven bak Hotel Norge i Lillesand. De skylder på forsinket flybuss og det ene med det andre.

De to andre er Trond Hanssen og Lillesands egen Lars Emil Nielsen.

– Nå ER DET SOMMER!

Ved bordet står hotelldire­ktør Beate Holm Tøpfer klar med sørlandsk lunsj, torsk på ei seng av noe grønt, pluss poteter.

– Åååh så bra! Nå kommer dere! Nå er det sommer, sier hun.

Mens scenen rigges til første øvelse, spiser de og snakker med F a ed re landsvenne­n. D eter noe nesten magisk over haven bak hotellet i Lillesand. Hver sommer i ni år har sommerrevy­en til «På ny klipte stier» blitt gedigne suksesser. To ganger ha rF a ed re landsvenne­n trillet sekser på terningen.

VÅRE FEIL OG MANGLER

Hanssen kommer fra revyspil i et telt i Sandnes, Nielsen kommer fra Oslojobb for Kilden og Jørstad Pettersen kommer fra en lang turne med Riksteater­et.

De samles i Lillesand fordi de digger byen, hverandre og konseptet. I år heter forestilli­ngen «Behind the scenes».

– Det blir en hyllest til våre feil og mangler. Alle gamle DVD,ER hadde et tillegg på slutten med tabber og klipp. På sosiale medier er det den redigerte og sminkede virkelighe­ten. Vi skal forsøke å se litt på den egentlige virkelighe­ten, sier Jørstad Pettersen.

ÅSSEN ER LISTHAUG HJEMME?

Du får innblikk i den treningsvi­llige kvinnen med pulsklokke. Hvordan er hun egentlig hjemme med barna?

Og Sylvi Listhaug, er hun like ilter hjemme?

– Det er så moro å vaere med disse guttene. De gjør det de synes er gøy. De har knallgode ideer og er dyktige. Dessuten er det moro å gjøre alt selv under forestilli­ngen – fra musikk til sceneskift­er, sier Trond Hanssen.

Publikum elsker dem. 2500 kom for å se og le i fjor. I år blir det ni forestilli­nger. Premieren er tirsdag 19. juni. Det går i ett i nesten to uker.

– De to første forestilli­ngene er allerede utsolgt. Vi har dobbelt så godt forhåndssa­lg i år som i fjor, sier Lars Emil Nielsen. Han tror han er Lillesand eneste fastboende profesjone­lle skuespille­r.

– Ja, som ikke sitter i kommunesty­ret da, skyter makker Thomas Jørstad Pettersen inn.

«GUDEMØDE»

«Gudemøde» heter samlingen ordfører Arne Thomassen har for et par hundre mannfolk hver sommer. Det pleier også å vaere tema for «På nyklipte stier».

– I fjor hadde vi Gudemøde. Da kom Thomassen som Gud, for han hadde fått for seg at Lillesand Høyre måtte vaere en religion. Om vi spiller ham i år, vent å se, sier Nielsen.

Men lokale Berit fra tuna, er med – og hun har noen betraktnin­ger. «Sørlandet eier en hemmelighe­t» er også et nummer. Den handler om østlending­en med stor båt – og sørlending­en som vet om den harde hemmelighe­ten rett under vannskorpa.

Hilde Eskild, norgesmest­er i fortellerk­unst og fra Lillesand, står bak tekstene til Berit. Eskild har skrevet flere av tekstene til forestilli­ngen.

Inne i biblioteke­t på Hotel Norge sitter Lone Jørstad Pettersen og syr på sceneteppe. Blir hun ferdig til tirsdag, skal alt vaere klart for en ny suksess i sommerbyen.

 ?? FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG ?? Plutselig ramlet de inn i haven og ned ved bordet. Fra venstre Trond Hanssen, Lars Emil Nielsen og Thomas Jørstad Pettersen. «På nyklipte stier» er klar for sommerrevy nummer ni i Lillesand.
FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG Plutselig ramlet de inn i haven og ned ved bordet. Fra venstre Trond Hanssen, Lars Emil Nielsen og Thomas Jørstad Pettersen. «På nyklipte stier» er klar for sommerrevy nummer ni i Lillesand.
 ?? FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG ?? Lone Jørstad Pettersen gjorde biblioteke­t i Hotel Norge til systue. Sceneteppe­t er snart klart.
FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG Lone Jørstad Pettersen gjorde biblioteke­t i Hotel Norge til systue. Sceneteppe­t er snart klart.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway