Fædrelandsvennen

Nicolai Tangen imponert

- TONE SANDBERG

– Jeg ble helt slått i bakken da jeg så utvalget Harald hadde gjort, sier Nicolai Tangen til Faedreland­svennen.

– Det er en ekstremt kreativ og utrolig spennende vinkling, og jeg ble virkelig positivt overrasket, sier kunstsamle­ren som selv skal holde åpningstal­en når utstilling­en åpner onsdag.

– Den politiske kunsten er sterk i samlingen, og mer aktuell en noen gang når vi ser hva som skjer i verden. Men å trekke de linjene Harald gjør, er noe jeg ikke kunne ha gjort selv. Samtidig har han fått med et representa­tivt utvalg av både kunstmedie­r og kunstnere fra de nordiske land, fortsetter Tangen.

At det ble Bomuldsfab­riken i Arendal som ble valgt som visningsst­ed for den første store utstilling­en med kunst fra samlingen hans, forklarer han slik:

– Harald Solberg er en svaert flink kurator som disponerer et flott utstilling­slokale, og han er kunnskapsr­ik om den perioden samlingen omfatter. Jeg synes også det var hyggelig å kunne vise at kunstgaven er til hele Sørlandet, sier han.

Tangen understrek­er at avgjørelse­n ble tatt i samråd med Sørlandets Kunstmuseu­m som skal ha disposisjo­nsrett over samlingen, og også der åpner om få dager en ny utstilling basert på Nicolai Tangens samling.

– I sommer vises det tre utstilling­er med verk fra samlingen på Sørlandet, og jeg håper debatten etter hvert dreier fra Kunstsilo til kunst. Det er jo dét det handler om, sier han.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Arnold Haukelands «Kjaerlighe­tsblomst» (1973) og et tittelløst foto av Tom Sandberg fra 2001. Kjartan Slettemark­s Nixon-jakke (1973) venter på å bli montert.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Arnold Haukelands «Kjaerlighe­tsblomst» (1973) og et tittelløst foto av Tom Sandberg fra 2001. Kjartan Slettemark­s Nixon-jakke (1973) venter på å bli montert.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway