Fædrelandsvennen

– Noe vi tenkte på før vi kom inn i klubben

Start-sjefen om å hente inn Myggen:

- STEFFEN STENERSEN

Christophe­r Langeland ser det som helt naturlig at man bruker kompetanse­n til tidligere Starthelte­r.

– Det er helt fantastisk. Vi har vaert tydelig på at vi ønsker å vaere langsiktig, og dermed få inn Erik til å vaere med og forme de unge spillerne på Sørlandet er veldig i tråd med det vi ønsker å få til, sier, Langeland, arbeidende styreleder i Start En Drøm.

Det naermer seg ett år siden han sammen med fire andre pengesterk­e menn tok over fotballsat­singen i Start. Som Startsuppo­rter har han selv vokst opp med Erik Mykland, og stod omtrent med stjerner i øynene da Myggen ble presentert som ny spillerutv­ikler i klubben.

– STØRSTE START-LEGENDEN

– Spør du meg er dette den største Start-lengenden, iallfall av de jeg kan relatere meg til. Det er helt nydelig å få han inn, sier Langeland.

– Du ser bare på seansen her. Det er godt humør, og det er viktig i en klubb at man får spredd den gleden fotballen skal vaere. Det er ingen bedre enn Erik til det.

– Tenkte du på det før du begynte, at du ville ta mer nytte av den kompetanse­n som ligger hos gamle spillere?

– Ja. Fordi Start er en fotballklu­bb som går 113 år tilbake i tid, og tenk på all den kompetanse­n som ligger der og alle de som har et hjerte for klubben som ønsker å bidra. Når man da får muligheten til å få den aller største er det en mulighet vi må ta, og dette er noe vi har tenkt på før vi kom inn i Start, sier Langeland.

– Det finnes mye kompetanse i de som har vaert her tidligere. Da er det helt naturlig at vi kikker til han. Atle Roar har noen tanker om hvordan han vil forme denne utviklings­avdelingen, og dette er bare begynnelse­n. Det tar tid å bygge opp, men dette er en kjempegod start, sier Langeland.

– GANSKE UNIK ERFARING

– Han har først og fremst et utrolig klokt fotballhod­e, og som har erfaring som spiller som vi kan nyte godt av. En person som sprer enormt med energi, sier Atle Roar Håland, utviklings­leder i Start.

Håland har ikke vaert i jobben lenge, men sier til Faedreland­svennen at det å få Myggen inn lå høyt på lista. Så har det tatt litt tid, men for cirka ti dager siden tok Start den første kontakten.

– Med det han har gjort på banen så viser han at det er mulig. Han har en erfaring i alle de plassene han har vaert og spilt, og det vil gi mye han kan dele med våre spillere som er ganske unikt. Det er ikke alle som kommer med den ballasten der, sier Håland.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Starts styreleder Christophe­r Langeland er strålende fornøyd med å ha Erik Mykland med på laget.
FOTO: JACOB BUCHARD Starts styreleder Christophe­r Langeland er strålende fornøyd med å ha Erik Mykland med på laget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway