Fædrelandsvennen

...men legendene leverte

- Dumdum Boys Lørdag kveld, Vennesla GUNN-HILDE ERSTAD

●●Selv om arrangøren­e hadde satt opp partytelt over sitteplass­ene bakerst på festivalom­rådet, var det mange som trosset regnet og samlet seg foran scenen da kveldens avslutning­s-band entret scenen lørdag kveld. En av de fire store innen norsk rock skulle servere alle sine kjente sanger og få oss til å glemme vaeret.

Dumdum boys starter med låtene «En vill en» og «Lunta brenner». Prepple overbevise­r raskt med sin fortsatt stødige og saeregne stemme. Han leverer tekstene med innlevelse, og kan ikke annet enn å påpeke ironien når de setter i gang med låten «En vakker dag». Likevel livner publikum ekstra til når bandet inviterer til allsang under den kjente låten «Englefjes».

Bandet er samspilt, og i løpet av konserten presentert­e de et godt utvalg av låter fra deres lange diskografi. Midt i konserten tar bassist Aslak Dørum seg tid til å fortelle en historie til et noe lite lydhørt publikum. Bandet rekker å ta seg en røyk, før de fortsetter med den kjente «Slave». Det er nå konserten tar seg skikkelig opp.

Scenebakgr­unnen endres og lysshowet når nye høyder. Samtidig slipper bandet seg mer løs og vi får servert flere soloer av gitarist Kjartan Kristianse­n. Låter som «Mitt hjertes trell», «Enhjørning» og «Metallic Hvit» runder av setlisten. Den snart 30 år gamle «Splitter Pine» er selvfølgel­ig siste ekstranumm­er, og publikum gir alt når de danser og synger til den folkekjaer­e sangen.

«Det er imponerend­e at dere gidder å stå ute i regnet og høre på noen gamle musikere som har holdt på i 37 og et halvt år» sier Prepple i løpet av konserten. Det skulle bare mangle, for det er imponerend­e at et band kan holde seg aktuelt og samkjørt over så lang tid.

 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR. ?? Kjartan Kristianse­n (t.v.) og Prepple Houmb i Dumdum Boys avsluttet Hunsfest 2018.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR. Kjartan Kristianse­n (t.v.) og Prepple Houmb i Dumdum Boys avsluttet Hunsfest 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway