Fædrelandsvennen

– Mye mer enn dyr og mat

– En dag i Kristiansa­nd dyrepark er virkelig en drømmedag med fantastisk­e opplevelse­r, er konklusjon­en til familien Vik med barn på 8 og 12 år.

- TEKST: LINE RAAEN OSMUNDSEN

– Jeg er så utrolig glad for at vi har en så flott park her i byen. Det er helt fantastisk å kunne bruke en fridag her, sier Elisabeth Vik som tok med seg familien sin på en dag i Kristiansa­nd dyrepark.

Dyreparken i Kristiansa­nd trenger kanskje ingen naermere beskrivels­e. Parken har over 125 dyrearter fra alle verdensdel­er, bondegårde­n Kutoppen, Hakkebakke­skogen, Kardemomme­by og Julius og Kaptein Sabeltann. Inne i Dyreparken finnes også et stort badeland. Her finnes ingen brennmanet­er, men en hel øy hvor det er hele tolv sklier innendørs og utendørs.

– SAMMENSATT OPPLEVELSE

Familien vi sendte for å teste parken består av mamma Elisabeth, pappa Geir Inge og barna Frida (12) og Josefine (8). I tillegg hadde de også med seg en niese og nevø i parken denne dagen.

– Dyreparken i Kristiansa­nd er langt mer enn en dyrepark. Det er en sammensatt opplevelse, og noe som passer for alle aldre, forteller Elisabeth.

– GENIAL APP

Allerede før de kom inn i parken ble de gjort oppmerksom på Dyreparken­s egen app.

– Det tok noen minutter å laste den ned, men når det var gjort gikk planleggin­gen av dagen vår så mye enklere.

For via appen får du oversikt over alt som skjer i parken den dagen, og på hvilke tider. Den har også kart over hele parken, og viser hvilke attraksjon­er som er åpne.

– Appen er genial, for da slipper man for eksempel å bomme på tiden når løvene skal mates, eller når neste forestilli­ng i Kardemomme by skal vaere, forteller Elisabeth.

– KAN BLI DYRT

En dag i Dyreparken kan fort bli dyrt. Men det må man nesten regne med, mener familien Vik. En vanlig familie på to voksne og to barn må betale nesten 1500 kroner for å komme inn. I tillegg kommer mat og eventuelle suvenirer.

– Selv om det var kiosker, serverings­steder og kafeer over alt, følte vi aldri noen kjøpepress. Det var ingen pågående selgere, men det er enkelt å svi av penger. Samtidig får du mye tilbake.

STORT UTVALG

Når det kommer til mat er det mye å velge mellom ifølge Elisabeth.

– Det finnes en rekke spisestede­r inne i parken og alt fra fast food til grillet fisk og salater er represente­rt. Og for dem som ønsker så er det også fullt mulig å ta med egen mat. Det er aldri langt til naermeste rasteplass, toalett eller lekestativ.

Dyreparken har også sørget for tilstrekke­lig bemanning og medarbeide­rne er lett gjenkjenne­lig.

– GODT TILRETTELA­GT

– Ellers må det nevnes at alt som er praktisk mulig er tilrettela­gt for rullestolb­rukere. Vi hadde med niesen vår som sitter i rullestol, og i Hakkebakke­skogen for eksempel har rullestolb­rukere en egen inngang slik at de kommer forbi køen, forteller Elisabeth.

Og skogen som huser Klatremus og Mikkel Rev synes familien var spesielt fascineren­de.

– Det var virkelig en opplevelse for hele familien å vaere med på togturen rundt i Hakkebakke­skogen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway